Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Arī opozīcija kritiska pret grozījumiem, tomēr aicina iet uz referendumu

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Ir
I
viena atbilde - nav līdzekļu. Bet samērīguma plaisa kā bezdibenis. Un nekas nemainās no gada gadā, paliek tikai lielāka šī plaisa.
Mums nav naudas
M
Kārtējā gada deklarācija - par 2007. gadu. Vārds uzvārds: INGUS ALLIKS LABKLĀJĪBAS MINISTRIJAS Valsts sekretāra vietnieks Alga 32 443,00 LVL 'VALSTS SOCIĀLĀS APDROŠINĀŠANAS AĢENTŪRA', Alga 3 500,00 LVL Kopā: 35 943, 00 LVL jeb 2 995, 25 LVL mēnesī Vārds uzvārds: JANA MUIŽNIECE Darbavieta: 'LR LABKLĀJĪBAS MINISTRIJA' Amats: Sociālās apdrošināšanas departamenta direktore Alga 28 383,72 LVL jeb 2 365, 31 LVL mēnesī Vārds uzvārds: DACE TRUŠINSKA Darbavieta: 'LR LABKLĀJĪBAS MINISTRIJA' Amats: Pensiju nodaļas vadītāja Alga 20 666,20 LVL jeb 1 722, 18 LVL mēnesī Vārds uzvārds: INĀRA BARANOVSKA Darbavieta: 'LR LABKLĀJĪBAS MINISTRIJAS' Amats: Pabalstu nodaļas vadītāja Alga 25 952,38 LVL jeb 2 162, 69 LVL mēnesī Vidējā pensija ir 143, 93 LVL mēnesī.
Vuarzazi
V
Balsojot gribu izteikt savu neuzticibu valdosai partiju koalicijai, kura, sava pastavesanas laika (3 gadi 10 menesi), ir atbildiga par 44.4% (skat.valsts statistiku) inflaciju. Sis pirktspejas sabrukums sadraga ari krajumus / kapitalu ar kuru apmaksa pensijas.
Sieviete
S
Iešu un balsošu "PAR".Pietiks mani un citus mānīt,solīt un nepildīt-apnicis.
Opozicionāre
O
Vaira Vīķe-Freiberga piedalīsies 23.augusta tautas nobalsošanā par grozījumiem likumā "Par valsts pensijām". Prezidente ies uz gaidāmo referendumu, lai izpildītu savu pilsones pienākumu.
.....>Ieva
.
Nesatraucieties, nu nepieņems šos grozījumus! Kvorums nebūs 100%! Aizies vēl mazāk, kā uz iepriekšējo referendumu! Bet lūdzu pasakiet kādu ierosinājumu, priekšlikumu, kā mājās sēdošie (arī guļošie) pensionāri, kas valdību nevar ietekmēt ar streikiem un ne ar ko citu, var parādīt, ka ar pensiju likumu NAV KĀRTĪBĀ? Es to referendumu uzskatu par vienīgo iespēju parādīt pensionāru sašutumu. par savu neapskaužamo stāvokli (85% dzīvo ZEM iztikas minimuma!). Kamēr Štokijs tos ūdeņus nesakustināja, viss bija apbrīnojami mierīgi... Neviens pat netaisījās kaut ko pensionāru labā darīt.... Nu it kā atmodušies...
Ieva
I
Pirmkārt ir jāsāk ar skaitīšanu, piemēram, jānoskaidro, cik ir vientuļo pensionāru, jo, lai gan radiem, kaklā sēdēt nav labi, tomēr, ja radu nav, sūdi ir vēl lielāki.....Otrkārt ir jāsakārto likumdošana, lai, piemēram, Sudrabas kantora konstatētais izraisītu nevis tukšu atrunuāšanos, bet gan reālu rīcību....Tāpat ir jāievieš atbildība par absolūti kretīniskiem lēmumiem, kas valstij liek tērēt naudu kompensācijām par nepamatotu atlaišanu, nepamatotu spriedumu - ja neesi pratis visu nostrādāt, maksā no savas ķešas! Un tā tālāk un tā jo projām....Piedāvājiet, gudrīši, šādus grozījumus, uzreiz aizskriešu nobalsot, jo zināšu, kad tad nauda būs!
Ieva
I
Man visu laiku interesē, kāpēc nevar palielināt to pabalstu, ar kas tiek reizināts ar tiem koeficientiem? Pareizi, jo tad pieaugs arī invalīdu pensijas, pensija apgādnieku zaudējuma gadījumā utt. Un, ja šo socnodrošinājuma pabalstu palielinās tik daudz, lai VECUMA pensionāriem sanāk tas pats, kas pēc grozījumiem, tad iespēja, ka ar sociālo budžetu uz Štokenberga termiņu pietiks, kļūst vēl daudz daudz mazāka.....
es
e
Finanšu ministrs ziņo, ka valsts budžeta deficīts jau tagad augustā sasniedzis 1 miljardu latu. UN ATKAL DOMĀ TO SEGT NO SOCIĀLĀ BUDŽETA UZKRĀJUMIEM. NEPIEĻAUSIM TO ! IESIM UZ REFERENDUMU UN BALSOSIM ''PAR" !
PAR
P
Kāpēc pensionāriem tas krusts ir jānes. Pie ***, ja visu šo laiku valdība negribēja ar to tikt galā, tad lai nu paši sēž tai mēslu bedrē. Latvija nevar atļauties tik resnu valdošo kārtu, tā ir jāsamazina uz pusi un jāliek viņiem reāli strādāt nevis sēžamvietas uzbarot.
........
.
Ko jūs esat ieciklējušies uz konkrētajiem likuma grozījumiem! Piekrītu "Dzerim" 100%, jo , ja neiesim vai aiziesim ļoti maz, valdošie teiks, ka VISS AR PENSIJU SISTĒMU IR KĀRTĪBĀ, jo par to liecina tautas BALSOJUMS ! Kā tad mēs savādāk varam paradīt, ka tā NAV KĀRTĪBĀ? Ir citi ierosinājumi?
Bezatbildība
B
Vajag palielināt minimālās pensijas, nevis, kā līdz šim, bezatbildīgi uz pensiju budžeta rēķina palielināt algas mediķiem, skolotājiem un policistiem.
Jo sliktāk
J
Kaut ko tik bezatbildīgu, kā aicināt iet balsot par likumprojektu, kuru aši atzīst par nepareizu - to, šķiet, tiešām var tikai Latvijas opozīcija.
Terorists
T
Jā ja jau prātā ir tikai kā izdabāt Šķeles tēvam,tad savus projektus jau nevar izstrādāt.Ne tā Rubika biedra kungš .
InfoAutentiskums:)
I
Lūdzu ņemt vērā, ka komentārs 10:56 ir pilnīgas muļķibas. Un ievietots tikai tādēļ, lai noteiktiem cilvēkiem parādītu cik uzticami ir komentāri internetā. Jā kāds to ņēmis par pilnu, lūdzu piedodiet!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

UZZINI VAIRĀK

Kādi ir referenduma atbalstītāju argumenti?

Kāds ir Labklājības ministrijas skaidrojums?

LASI VĒL

Grozījumi strauji pacels zemākās pensijas, bet var satricināt sistēmu

KĀ NOTIKS REFERENDUMS?

Centrālās vēlēšanu komisijas informācija par referendumu

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas