Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Arī skolai meklē dabai draudzīgas preces

Īstais skolas preču iepirkšanas drudzis pēc veikalnieku domām vēl tikai priekšā, tomēr jau tagad jūtams pircēju intereses pieaugums.

Lielveikala Rimi pārdevēja stāsta, ka īstais pirmskolas drudzis veikalā vēl nav sācies, un pārsvarā skolas preces cilvēki pērkot vien nedēļas nogalēs. Pārdevēja pārliecināta, ka lielveikalus vecāki izvēlas, jo tā esot ērtāk. “Pirkumi skolai tiek apvienoti ar produktu iegādi,” teic Rimi pārdevēja. Savukārt lielveikalu tīkla Maxima preses sekretārs Ivars Andiņš stāsta, ka veikalos Maxima pirmskolas iepirkšanās sākusies jau 5.augustā. Tomēr, kā liecinot iepriekšējo gadu pieredze,  pircēji skolas preces visvairāk pērk tieši augusta pēdējā nedēļā un septembra sākumā, tāpēc lielo skolas preču iepirkšanās drudzi veikalnieki vēl tikai gaida.

Par spīti tam, veikalā jau izveidojies pirktāko skolas preču tops. Populāras šogad esot skolas lietas ar Vinnija Pūka un Ferrari simboliku. Pircēji izrādot interesi arī par ekoloģiskajām pildspalvām un zīmuļiem, kas sadalās, nenodarot kaitējumu dabai. Šo izstrādājumu cena svārstās no sešdesmit santīmiem līdz pat trim latiem. Parastās pildspalvas lielveikalos nopērkamas, sākot no pieciem santīmiem.

Burtnīcas lielveikalos var iegādāties sākot no četriem santīmiem par burtnīcu, savukārt kladēm cena svārstās no 0,15 Ls līdz pāris latiem. Arī skolas somas iespējams iegādāties par visai atšķirīgām cenām. Rimi piedāvā skolas somas par četriem latiem, savukārt Maximā somu cena ir no Ls 4 līdz Ls 33. “Salīdzinājumā ar pērno gadu cenas atsevišķām skolas precēm pieaugušas par 5 līdz 10 procentiem,” teic I.Andiņš un norāda, ka pārsvarā cenas pieaugušas papīram.

Veikalā satiktie pircēji vērtē, ka skolas preču cenas, salīdzinot ar pērno gadu, būtiski pieaugušas, un bērnu skološanai šogad vajadzēs tērēt vairāk. Pircēja lielveikalā Rimi Ļubova stāsta, ka uz veikalu atnākusi nopirkt mazdēlam rūtiņu klades, pārējais jau skolai esot sapirkts. Viņa norāda, ka, bērnu palaist skolā esot ļoti dārgi. Viņas mazdēls šogad uzsāks mācības 7.klasē, un grāmatām, darba burtnīcām un kladēm vien jau iztērēti 65 līdz 70 lati, nemaz nerunājot par apģērbu. Pircēji norāda, ka negribas jau arī pirkt visu lētāko, viņai svarīga esot produkta kvalitāte, tāpēc ne vienmēr izvēloties pašu lētāko kladi vai pildspalvu. “Gribas, lai mazdēls iet uz skolu smuki saģērbts ar labām kladēm un burtnīcām,” stāsta Ļubova un norāda, lai visu sapirktu skolai, naudu tērē gan vecāki, gan vecvecāki.

Savukārt kāda trīs bērnu māmiņa teic, ka septembrī skolā laidīs divas savas meitas, un lielākie tēriņi esot saistīti ar mācību grāmatu un darba burtnīcu iegādi. Tās viņa braucot pirkt uz izdevniecībām, jo tur esot lētāk, savukārt sīkumus nopērkot lielveikalos. Lielveikala Maxima pircēja Karīna norāda, ka abu dēlu skolas grāmatām jau tagad iztērējusi 38 latus, taču vēl vairāk būšot jātērē jaunam apģērbam. Skolas preces viņa labprāt pērkot tieši lielveikalos, jo tur bieži esot dažādas akcijas un atlaides.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

CIK MAKSĀ?


Klades
Rimi: sākot no 0.19 Ls
Maxima: sākot no 0.15 Ls

Skolas somas
Rimi: 4 Ls
Maxima: 4 – 33 Ls

Zīmēšanas albumi
Rimi: 0.40 - 0.55 Ls
Maxima: sākot no 0.11 Ls

Krāsainie zīmuļi
Rimi: 0.49 – 1.99 Ls
Maxima: 0.79 – 2.49 Ls

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas