Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Arī taupīšanas nolūkos AM neatsakās no zirgu iegādes

Aizsardzības ministrija (AM) ir gatava samazināt 2008.gada budžetu par aptuveni 3,5 miljoniem latu. Lielākais samazinājums saistīts ar aizsardzības īpašumu pārvaldīšanu (izdevumi samazināti par aptuveni 2,3 miljoniem), bet valsts aizsardzības politikas realizācijai finansējumu plānots samazināt par aptuveni 1,2 miljoniem latu, _Dienu _informēja AM preses sekretārs Kaspars Odiņš.

K.Odiņš Dienai nevarēja atbildēt, vai taupīšanas nolūkos ministrja atteikusies no ieceres veidot Jātnieku godasardzi, taču norādīja, ka minētā izdevumu samazināšana attiecas pārsvarā uz preču un pakalpojumu iegādi, kā arī remontdarbiem un komandējumiem.

AM neierosina samazināt 2008.gada budžeta izdevumus Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem (NBS), jo tas negatīvi ietekmētu NBS attīstību – NBS spēju attīstību, šo spēju izmantošanu starptautiskajās operācijās, NBS nepieciešamā personāla rekrutēšanu, to vidū, motivējoša atalgojuma un sociālo garantiju sistēmu.

Vienlaikus AM norāda, ka NATO samitā Bukarestē tika atkārtoti uzsvērta nepieciešamība valstīm palielināt savus aizsardzības budžetus. Latvija vēl nav izpildījusi Alianses aicinājumu atvēlēt aizsardzības budžetam 2% no iekšzemes kopprodukta (IKP). Aizsardzības budžets 2008.gadā ir 277,33 miljoni latu, kas ir 1,7% no IKP. 2% aizsardzībai no IKP Latvija plāno sasniegt 2012.gadā, ņemot vērā vairākus nosacījumus par valsts ekonomisko izaugsmi.

Jau ziņots, ka Aizsardzības ministrija no sava šā gada budžeta piešķir 10 000 latu Latvijas Jātnieku federācijas rīkotajām starptautiskajām sacensībām 1.Baltijas kauss jāšanas sportā (Baltic Rider Tour). Šis projekts izsludināts ceturtdien sekretāru sanāksmē.

Savukārt Jātnieku godasardzei valsts tēla spodrināšanai aizsardzības ministrs Vinets Veldre (TP) iedalījis 120 000 latu finansējumu, un šogad iecerēts jau iepirkt godasardzei nepieciešamos zirgus. No šīs summas 50 000 latu piešķirts līdz 20 zirgu iegādei, 40 000 latu zirgu — transporta iegādei, lai nodrošinātu apakšvienības dalību reprezentācijas pasākumos visos Latvijas reģionos, 30 000 — kārtējiem izdevumiem, tajā skaitā, formastērpiem, zirgu uzturēšanas boksu īrei, veterināro mediķu un apkalēju pakalpojumiem, zirglietām.

Plānots, ka Nacionālo bruņoto Spēku Godasardzes jātnieku apakšvienību veidos 25 zirgi un 37 karavīri. Apakšvienības uzdevumi būs piedalīties NBS un valsts reprezentāciju pasākumos, nodrošināt NBS modernās pieccīņas sportistu mācības un treniņus, kā arī jāšanas apmācības un treniņus Latvijas Nacionālās aizsardzības akadēmijas kadetiem un Jaunsardzes organizācijas dalībniekiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

DOMAS MAINĪJUŠĀS...


Iepriekš ministrs gan teica, ka neredz iespēju ietaupīt...


Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas