Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Ārlietu ministrija noliedz, ka kavē ķīniešu, vjetnamiešu u.c. iebraukšanu Latvijā

Ārlietu ministrija uzskata, ka Latvijas televīzijas raidījumā De facto sniegta maldinoša informācija par Latvijas vēstniecību darbu, neizsniedzot ieceļošanas vīzas ārvalstu uzņēmējiem un studentiem no tādām valstīm kā Indija, Ķīna, Ēģipte, Vjetnama u.c.

Ministrija plašā paziņojumā skaidro, kāpēc 2008.gada augustā atteiktas vīzas piecām Ķīnas kompānijām, kuru mērķis bija dalība Latvijas kompānijas BT1 organizētajā izstādē "Riga Food 2008". Kompānijām atteikts, jo vēstniecība pārliecinājusies, ka patiesais ieceļošanas mērķis Šengenas teritorijā neesot bijusi dalība izstādē.

Ārlietu ministrija uzskaita, ka vīzas atteiktas vairāku iemeslu dēļ. Vienas firmas pārstāvim bija liegums ieceļošanai Šengenas zonā, kas liecināja par smagu pārkāpumu iepriekšējo vīzu pieteikumu sakarā; divas no kompānijām nebija reģistrētas Ķīnā; vienas un tās pašas kompānijas pārstāvji intervijas laikā sniedza pretrunīgu informāciju par savu kompāniju un tās mērķiem Latvijā; vīzu pieprasītāji nespēja sniegt konkrētu informāciju par izstādi Latvijā un savu motivāciju dalībai tajā; neviens nerunāja nevienā svešvalodā un sniedza pretrunīgu informāciju par tulka pakalpojumu saņemšanu Latvijā; nevienam nebija pieredzes dalībai starptautiskās izstādēs; neviens vīzu pieprasītājs nekad nebija bijis ārpus valsts, personu pases bija bez vīzām un robežšķērsošanas atzīmēm, atteikuma iemeslus pamato ministrija.

Arī šogad vairāki trešo valstu pilsoņi, kuri uzdevušies par uzņēmējiem un iesnieguši vīzu pieteikumus dalībai izstādē „Riga Food 2009”, izrādījušies potenciāli nelegālie imigranti, kuriem vīzas ir atteiktas. Ārlietu ministrija aicinājusi atbildīgāk izvēlēties ārvalstu sadarbības partnerus, lai izvairītos no gadījumiem, kad viņi izrādās potenciālie nelegālie imigranti, jo atbildību par vīzas pieprasītāju uzņemas uzaicinātājs.

Savukārt, veicot intervijas ar potenciālajiem studentiem, arī tur atklājies, ka potenciālie studenti neesot gatavi studijām – nav valodu zināšanu, nezina, kurā augstskolā uzņemti un kurā studiju programmā plāno studēt, un nereti intervijas noslēgumā apliecina, ka patiesais ieceļošanas mērķis Latvijā ir saistīts ar darba meklējumiem. Šādos gadījumos ministrija vīzas neizsniedz, uzsver Ārlietu ministrija.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas