Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Armija gatava iesaistīties plūdu seku novēršanā, sniega vākšanā palīdzība nav lūgta

Nacionālie bruņotie spēki (NBS) ir gatavi sniegt atbalstu Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestam (VUGD) un pašvaldībām plūdu gadījumā pavasarī, informē Aizsardzības ministrija (AM).

AM un NBS eksperti ir veikuši analīzi par iespējamām plūdu vietām un to apjomiem. NBS nepieciešamības gadījumā plūdu novēršanā iesaistīs karavīrus, zemessargus un civilos speciālistus, izmantojoto Zemessardzes (ZS) un NBS Gaisa spēku rīcībā esošo materiāli tehnisko nodrošinājumu. ZS vadība norāda, ka, iespējams, būs nepieciešams papildu finansējums.

NBS ir gatavi veikt ledus spridzināšanu, teritorijas apsekošanu un novērošanu no gaisa ar helikopteriem, cilvēku evakuāciju un materiālo vērtību apsardzi, kā arī dambju nostiprināšanu. Šāda sadarbība ar VUGD un pašvaldībām notiek katru gadu.

Kāds Diena.lv lasītājs vēlējās zināt, ko dara lielā sniega tīrīšanas darbos armija. AM Militāri publisko attiecību departamenta Preses nodaļas vecākais referents Artūrs Graudiņš portālam teica, ka neviens šādu palīdzību nav lūdzis, bet, ja lūgtu, tad NBS varētu to sniegt. Pēc viņa teiktā, šādu palīdzību varētu prasīt VUGD vai pašvaldības.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvijā sācies meteoroloģiskais rudens

Pazeminoties gaisa temperatūrai, 28.septembrī Latvijā sācies meteoroloģiskais rudens, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) operatīvā informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas