Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Ārpolitikā pietrūkst tiešuma

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
trusis nejaukais
t
Par ķīnu - absolūti precīzi!! Cepums Zanderam! Man shito jau sen gribējās uzkāpt tribīnē un skaļi pajautāt visai pasaulei, ne vien Latvijā (tik nu es nekādi nevaru uzlekt uz tā augstā pjedestāļa): Piemēram, neviens jau neapšauba pašsaprotamo tēzi, ka ir jāattīsta ekonomiskie sakari ar Ķīnu, bet kur ir tā robeža, līdz kurai Latvija piever acis, piemēram, uz šīs ietekmīgās valsts cilvēktiesību pārkāpumiem un tās arvien agresīvāko ekonomisko un ārpolitiku? Es pat atķaušos teikt ka pasaules ekonomiskajā krīzē un Ķīnas visatļautībā ir tieši vainīgi peļnaskārie tikai par savu kabatu domājošie kapitālisti bezmugurkaulinieki. Un tagad pateicoties Ķīnas visatļautībai tā kopā ar mazo pirkstiņu ir paņēmusi visu roku un atļaujas klaji kakāt uz galvas visai pasaulei, ne tikai saviem iedzīvotājiem. Uzvarošā globalizācija būs pārvērtusies par pasaules ekonomikas krīzi.
svēti vārdi
s
Pēdējais teikums Zanderam ģeniāls! Ziņojumam piesējies piesiešanās pēc - skaidrs, ka neviens nekad neliks uz papīra, ka simt gadu mēs gribam redzēt Turciju ES vai ka ļausim Latvijā pirkt uzņēmumus visiem, kam nav slinkums, tikai krieviem un ķīniešiem nē... Bet vispār man patīk, kā viņš raksta - gudrs un nav didaktisks un žultains kā Ozoliņš.
Daiga
D
Pilnībā piekrītu LM. Būtu dīvaini lasīt Latvijas ĀM ziņojumā par kādiem īpašiem demaršiem pret Ķīnu vai Izraēlu vai pret kaut kādām baigām sarkanajām līnijām šajā jomā. Vajadzētu saprast ietekmes hierarhiju. Ar / par lielvalstīm Latvijai jārunā tikai no ES dalībvalsts pozīcijām. ES ārlietu pozīcija šeit noder par argumentu vienmēr. kas attiecas uz "zvirbulēna" teikto, ka Latvija ārpolitikā uzvedas kā lielvalsts, tad daļēji var piekrist, tikai jāprecizē - tā ir prese, kas grib, lai Latvija teju katru dienu sniedz Lielbritānijas un Vācijas cienīgus paziņojumus. Tas liecina mazākais par mūsu lomas neizpratni, varbūt ārlietu debates ieviesīs šajā jomā lielāku izpratni
LM
L
NU KURA valsts detalizēti uz publiska papīra aprakasta kā tā rīkosies visās iespējamās situācijās? Tad jau varbūt jāpublisko arī NATO lidojumu kontroles centra ikdienas rutīna un lidojumu koordinātes? Ir lietas, kuras ir un paliksārpus sabiedrības apspriešanas, jo kā tur Bismarks teica par desām un politiku? Vikinoplūdes tikai parāda, ka tas viss ir bezjēdzīgi un arī to, ko, kā izskatās daļa nesaprot. proti, kaārlietās reti skaļi izteikti vārdi nozīmē to pašu, kas tiek darīts īstenībā.
Mantrausis
M
Piekrītu kolēģim Dhago, jo 21. gadsimts un visas finansu likstas prasa nopietnu politikas maiņu un jaunu pieeju, kas gan, ņemot vērā "savas ādas tuvību" diemžēl ir maz ticami...
Dhago
D
Galvenais uzdevums deputātiem ir neaizmirst, ka viņi ir vēlētaju pārstāvji un pieņemot lēmumus vērā ir jāņem tautas viedoklis, ne tikai vien subjektīvais savējais. Nez cik deputāti ir tikušies ar vēlētajiem, lai apspriestu Latvijas ārpolitiku?
zvirbulēns
z
Latvija ārpolitikā uzvedas kā lielvalsts, un tas ir ne tikai komiski, bet arī bezgala stulbi un bezatbildīgi! Latvijai nebūtu jājaucas nekur!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas