Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +13 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Ārstu kļūda vai mantota kaite - vecāki lūdz vērtēt bērna nāvi

Nelaime sākusies ar nelielām iesnām, bet pēc dažām dienām divarpus gadu vecais puisēns nomira Bērnu Klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) intensīvās terapijas nodaļā. Viņa mātei Ievai (vārds mainīts) ir neatbildēti jautājumi, viņa neizprot: kā piecu dienu laikā bērns var nomirt no laringīta un paragripas izraisītām komplikācijām, ziņo laikraksts Diena.

Puikam 28.janvāra vakarā bijusi 37,5 grādu temperatūra, atceras viņa mamma. Iepriekš nekādu nopietnu veselības problēmu neesot bijis. "Nākošajā rītā pamodāmies 5.30, viņam bija bronhi ciet, bija grūti elpot. Temperatūra bija 39 grādi," viņa stāstījusi. No rīta atsauktā ģimenes ārste nolēmusi zvanīt ātrajai palīdzībai. Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) mediķi konstatējuši laringītu smagā formā. Tika veiktas asins analīzes, inhalācijas, puisēnu pielika pie sistēmas. Drīz bērnam sāka parādīties izsitumi. Tovakar ap pulksten 23 ienākusi medmāsa, solījusi pēc stundas nest zāles pret temperatūru. Ieva ar bērnu iemiguši, un, kad pamodusies ap pulksten 1, atklājusi, ka medmāsa nav bijusi, jo "puika bija viss sarkans".

Māsu postenī neviena nebija. Izmeklējusies medmāsu, Ieva pēc laiciņa atklāja, ka medmāsa bijusi dušā. Nākamajā dienā mazulim labāk nekļuva, viņam satūkusi seja un rociņas. Naktī uz svētdienu dežūrējošais dakteris par bērnu ļoti rūpējies - licis sistēmu un devis inhalācijas, atceras Ieva. Svētdien rīta pusē bērns pārvests uz intensīvās terapijas nodaļu. Pēc neilga laika viņš ieslīdzis bezsamaņā. "Mums reanimācijā pateica, ka stāvoklis ir kritisks, ka viss atkarīgs no tā, kādas būs analīzes," atceras Ieva. Otrdien mediķi jau bērna tuviniekiem teikuši, ka bērna smadzenes ir mirušas. Todien 16.30 mazulis nomira.

Ieva aprīlī vērsusies Veselības inspekcijā (VI), lai gūtu pārliecību, ka ārsti darījuši visu, kas viņu spēkos. Slēdziens varētu būt 12.jūlijā. Ģimenes locekļiem VI šonedēļ lūgusi nodot asins analīzes, lai pārbaudītu, vai mazulis nav pārmantojis kādu ģenētisku saslimšanu.

Ievērojot Pacientu tiesību likumu un Ārstniecības likumu, BKUS nesniedz pilnīgu un detalizētu informāciju par konkrēto gadījumu, tomēr norāda: visos ārstēšanas etapos - gan pirms bērna nonākšanas intensīvās terapijas nodaļā, gan pēc, ārsti esot rīkojušies atbilstoši pacienta veselības stāvoklim.

Visu Lauras Dzērves rakstu lasiet trešdienas Dienā vai sadaļā Šodien laikrakstā. Pirmo reizi informācija par šo gadījumu parādījās portālā tvnet.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas