Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Artūram beidzot atrasts ģimenes ārsts

Pēc Dienas publikācijas par sešgadīgo Artūru Ivanovu, kuram visi rajona ģimenes ārsti atteica reģistrāciju, Veselības obligātās apdrošināšanas valsts aģentūra (VOAVA) zēnam atradusi ģimenes ārstu. Jau vēstīts – Artūram ir smaga diagnoze – spinālo muskuļu atrofija, kas zēnu piesaistījusi ratiņkrēslam. Zēnam pat neliela saaukstēšanās, ja laikus nevēršas pie mediķiem, var draudēt ar ļoti smagām sekām. Tiesa, jau iepriekš Artūra māte Helēna Plāma vērsās VOAVA, kura ieteica ģimenes ārstus, pie kuriem vērsties pēc teritoriālās piederības, taču visi ārsti atteica zēnu reģistrēt.

informēja VOAVA – atsaucoties uz laikrakstā Diena 1.decembrī publicēto informāciju, aģentūra iesaistījās problēmas risināšanā. VOAVA sazinājās ar SIA Juglas medicīnas centrs, lai apspriestu jautājumu par bērna reģistrāciju. Šajā veselības centrā praktizējot ģimenes ārste, kura piekrita reģistrēt zēnu savā pacientu sarakstā. Par to informēta H.Plāma.

«Ļoti priecājamies, ka atrasts ģimenes ārsts, tagad vismaz viena šī problēma mums ir atrisināta, protams, ka vērsīšos pie šī ģimenes ārsta,» saka H.Plāma. Diena jau rakstīja – Artūra ģimene pirms mēneša pārcēlās uz dzīvi Rīgā, Juglā, lai zēnam atrastu pirmsskolas iestādi, tā kā dzimtajā Cesvainē nebija iespējams to nodrošināt. Skolā zēnu izdevās pieteikt, taču atklājās vēl lielāka problēma – nevarēja atrast zēnam ģimenes ārstu.

H.Plāma apzvanīja 25 ģimenes ārstus – gan Rīgas slimokases un VOAVA ieteiktos, gan arī citus, taču visi atteicās zēnu reģistrēt. «Es vispār neņemu bērnus», «nevaru izbraukāt,» «pasakiet paldies mūsu mīļajai valdībai,» «mūs neviens nevar piespiest», tādus vārdus H.Plāma dzirdējusi, zvanot ģimenes ārstiem.

VOAVA arī norāda - pēc zēna dzīvesvietas praktizējošiem ārstiem nebija tiesību atteikt reģistrāciju. Atteikt reģistrēt ģimenes ārsta pamatdarbības teritorijā dzīvojošas personas drīkst tikai tādā gadījumā, kad ģimenes ārsta praksē reģistrēti jau 2000 pacienti vai 900 bērni vai arī pacients dzīvo ārpus konkrētā ārsta pamatdarbības teritorijas.

Ja kāds vēlas ziedot Artūram Ivanovam rehabilitācijai, kas iecerēta Ukrainas Starptautiskā rehabilitācijas klīnikā Truskavecā, var ziedot portālā ziedot.lv projektā Palīdzēsim mazajām sirsniņām!. Jāuzmeklē portālā šā projekta sadaļā Artūra Ivanova vārds.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

DIENA IEPRIEKŠ RAKSTĪJA

Bērnam reģistrāciju atsaka visi rajona ģimenes ārsti

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas