Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

AS un NA skeptiski par iespējām strādāt jaunā Kariņa vadītā valdībā

Esošās koalīcijas partijas - Apvienotais saraksts un Nacionālā apvienība - ir skeptiskas par iespējam strādāt jaunā pašreizējā premjera Krišjāņa Kariņa (JV) vadītā valdībā.

Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns intervijā TV3 raidījumā "900 sekundes" apgalvoja, ka pašlaik Kariņš, sākot veidot jaunu valdību, nebeidzot esošās valdības darbību, pārkāpj Satversmi un likumus.

"Mums vajag skaidrību par procesu, tagad valdības darbā ir paralēlas līnijas. Ir ļoti nozīmīgas reformas, kam tūlīt jābūt prezentētām. Nedrīkst svarīgi jautājumi nogrimt mēģinājumā izveidot jaunu valdību," uzsvēra Smiltēns.

Viņš pauda, ka esošās valdības ministri patlaban ir gatavi strādāt, bet Kariņš paziņo par jaunas valdības izveidi, "kas ir rupjš Satversmes pārkāpums".

Pēc vairākkārtīgas atkārtota jautājuma uzklausīšanas Smiltēns atzina, ka Kariņa vadībā strādāt ir kļuvis ļoti grūti, tāpēc ļoti grūti būtu strādāt arī jaunā valdībā, ko vadītu šis pats premjers.

AS šodien lūgs iespēju tikties ar Valsts prezidentu Edgaru Rinkēviču, lai pārrunātu situāciju koalīcijā, kas radot neuzticības krīzi valsts pārvaldē, valdībā.

Arī Eiropas Parlamenta deputāts, NA politiķis Roberts Zīle akcentēja, ka Kariņam esošajā situācijā ir jādemisionē, kas ir normāls politisks process. "Neatceros līdzīgu gadījumu, kad nedēļas laikā pāra dienās strādā viena valdība, bet nepāra - otra. Kariņam jāsaņemas, un nevar vadīt divas valdības vienlaicīgi. Tas nav sabiedrības un paša Kariņa interesēs," teica Zīle.

Politiķis precizēja, ka tagad notiek politiskās konsultācijas, nevis saruna par jaunu valdības veidošanu. Tomēr, ka Valsts prezidents kādā ātrā termiņ'pieņems iespējamo Kariņa plānu par jaunu valdību, tad sabiedrībai būtu saprot, ka šāda sadarbība starp Valsts prezidentu un premjeru būs "samaksa par to, kas izdarīts Valsts prezidenta vēlēšanās".

Ejot uz gaidāmajām sarunām ar Kariņu, NA plāno uzklausīt Kariņa piedāvājumu, taču Zīle ir skeptisks par iespējām NA arī turpmāk strādāt Kariņa vadītā valdībā. Zīle kritizēja Kariņa vadības stilu, piebilstot, ka esot izsmeltas cerības tam, ka šāda līderība varētu nodrošināt stabilitāti.

Kā ziņots, ceturtdien, 17.augustā, Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) plāno informēt Valsts prezidentu Edgaru Rinkēviču par iespējamās jaunās valdības modeli, šodien pēc Kariņa un "Jaunās vienotības" (JV) sarunām ar "Progresīvajiem" un ZZS žurnālistus informēja JV politiķis, finanšu ministrs Arvils Ašeradens.

AS un NA piektdien nolēma neatsaukties uz Kariņa aicinājumu pēcpusdienā tikties jaunās valdības veidošanas neformālajās sarunās. AS un NA savukārt atzīmē, ka gatavi par pašreizējās valdības darbu runāt ierastajā koalīcijas sanāksmē pirmdien.

Kā ziņots, Kariņš paziņojis, ka sāks sarunas par jaunas koalīcijas un valdības veidošanu. Piektdien sarunas par jauno koalīciju notikušas ar "Progresīvajiem" un ZZS.

Uz jaunām tikšanās reizēm par topošās valdības izveidi tika aicinātas arī AS un NA, taču atteicās nākt.

Kariņš reizē norādījis, ka tagad nedemisionēs, jo netaisās "mest plinti krūmos", kā daži sagaidot.

Jau vēstīts, ka, lai valdība strādātu dinamiskāk, Kariņš iepriekš rosināja veikt vairāku amatu rotācijas, taču AS un NA šo piedāvājumu noraidīja. Tāpēc premjers paziņoja par jaunas valdības veidošanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas