Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Asa vārdu pārmaiņa debatēs starp Štokenbergu un Āboltiņu

Asa vārdu pārmaiņa ar ironiskām piezīmēm no Saeimas tribīnes ceturtdien izraisījās starp Jaunā laika (JL) līderi Solvita Āboltiņu un Sabiedrības citai politikai (SCP) līdzpriekšsēdētāju Aigaru Štokenbergu. Debatējot par grozījumiem pensiju likumā, kas paredz atteikšanos no pensiju indeksācijas, A.Štokenbergs no tribīnes uzstājās kā pensionāru aizstāvis.

Viņš uzskata, ka topošajai koalīcijai noteikti vajadzēja atrast 11 miljonus latu, kas nepieciešami pensiju indeksācijai. Šī bija pirmā reize, kad pēc ilgāka laika draudzīgām attiecībām starp līdz šim opozīcijā esošajām partijām uzplaiksnīja konflikts.

Pēc A.Štokenberga ar daudz emocionālāku runu tribīnē kāpa S.Āboltiņa, atbildot uz A.Štokenberga kritiku. Viņa Štokenbergu uzrunāja kā savu kursa biedru Aigaru, kas ar savām lieliskajām jurista un ekonomista zināšanām, visticamāk, skaidri apzinās, kādā situācijā ir valsts budžets, ka mēs esam brīvajā krietienā un tāpēc arī sešus latus, ko pielikt pie pensijām, koalīcija nevar atrast. Atbildot uz A.Štokenbegra repliku, kā viņa skatīsies acīs pensionāriem, viņa teica, ka paskaidros, ka šāds lēmums pieņemts, lai nesamazinātu pensijas. Pabeidzot runu S.Āboltiņa Štokenbergam adresēja dzejas pantus:

Bagāts viņš, bet mīkstu sirdi;

Dzird par grūtdienīšu raudām,

Tūdaļ kabatā bāž roku,

Izvelk savu – nēzdodziņu.

Pēc viņas uzreiz tribīnē atkal kāpa A.Štokenbergs, taču emocionālās replikās viņš neieslīga, vien stingri pauda pārliecību, ka bija iespēja atrast naudu, bet jaunā koalīcija vienkārši atkāpusies no principiem.

Tad atkal tribīnē kāpa S.Āboltiņa, pārmetot pensionāru aizstāvim A.Štokenbergam, kāpēc viņš nav piekritis Jaunā laika piedāvājumam kļūt par labklājības ministru, lai kopīgi valsti palīdzētu izvest no krīzes. Viņa pieļāva, ka tas bijis tikai “iedzimtās kautrības” dēļ. Viņa izteica cerību, ka SCP pārstāvis ar savām izcilajām jurista un ekonomista zināšanām ar padomu atbalstīs jauno valdību.

Saeimas sēdes pārtraukumā A.Štokenbergs Dienai teica, ka JL nav viņam piedāvājis nekādus ministra portfeļus un nav pat aicinājis nākt klajā ar priekšlikumiem krīzes pārvarēšanai. Viņš par pensiju likuma grozījumiem balsos pret, savukārt jauno valdību viņš atbalstīs, jo “tā ir labāka izvēle nekā iepriekšējā”. Viņš arī piebilda, ka S.Āboltiņai debatēs nav atbildējis, jo “man tēvs mācīja, ka sievietes nedrīkst aizskart”.  

Saeima par pensiju likuma grozījumiem šodien balsos arī galīgajā lasījumā.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL

Pensiju likumu grozīs nekavējoties; šogad atcels indeksācijas

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas