Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Ašeradens pieļauj, ka no OIK varētu atteikties tuvāko gadu laikā

Tuvāko triju gadu laikā Latvijā varētu atteikties no obligātā iepirkuma komponentes (OIK), trešdien žurnālistus informēja ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens (Vienotība). Šis priekšlikums trešdien tika atbalstīts darba grupā, kas pēdējos mēnešus izskatīja iespējas atcelt OIK maksājumu.

Lai atceltu OIK, ministrija piedāvā 2019. gadā atjaunot subsidētās elektroenerģijas nodokli 15% apmērā, noteikt jaunas prasības biogāzes stacijām nosakot minimālo pārtikas atkritumu un citu organiskās izcelsmes atkritumu īpatsvaru.

Plānots arī reformēt jaudas maksājumu, veidot izmaiņas tā administrēšanā, nosakot prasību stacijām iekļaut palīgpakalpojumu sniegšanu pārvades sistēmai, tādējādi samazinot lietotāju maksājumus.

EM rosina arī pārskatīt iekšējās peļņas normas pārskatīšanu, kā arī ieviest "zaļo sertifikātu", ko enerģijas ražotājs pārdod tirgotājiem.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka valdība šogad, 17. aprīlī, nolēma izveidot darba grupu elektroenerģijas obligātā iepirkuma maksājumu sistēmas atcelšanai. Darba grupas vadītājs ir Ašeradens, bet darba grupas vadītāja vietnieks ir Ekonomikas ministrijas valsts sekretārs Ēriks Eglītis.

Darba grupā ir iekļauti atbildīgo ministriju un valsts institūciju vadītāji un eksperti, Latvijas Darba devēju konfederācijas, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras, Ārvalstu investoru padomes un citu valdības sociālo partneru vadītāji, kā arī atjaunojamo energoresursu nozares asociāciju pārstāvji.

Darba grupai tika uzdots līdz šā gada 1. augustam izvērtēt OIK un subsidētās elektroenerģijas sistēmas ietekmi uz tautsaimniecību, sagatavot priekšlikumus OIK maksājumu sistēmas atcelšanai, kā arī sagatavot priekšlikumus esošo atbalsta saņēmēju darbības nosacījumiem pēc OIK maksājumu sistēmas atcelšanas.

Savukārt Ekonomikas ministrijai līdz šā gada 1. septembrim uzdots iesniegt Ministru kabinetā priekšlikumus normatīvu grozījumiem par elektroenerģijas OIK maksājumu sistēmas atcelšanu, ņemot vērā darba grupas priekšlikumus.

Top komentāri

ļuļa
ļ
interesanti sanāk - oik atcels, bet ieviesīs subsidētās elektroenerģijas nodokli. tātad savu naudiņu kāds tāpat saņems. tikai pastāstiet man lūdzu, kāpēc viena tautsaimniecības nozare nevis pelna to, ko ir spējīga nopelnīt, bet tiek 4x pārmaksāta no iedzīvotāju kabatām? lai ražo elektrību kaut no pīļu sūdiem, bet lai pārdod biržā par tik, cik elektrība maksā, nevis viņi te ražos un pārdos biržā, bet mēs viņiem vai nu oiku vai nodokli klāt piemetīsim.
reptilis
r
Tas ir traģikomiski:)))....OIK ""tēvs"" Ozoliņš izmeklē SAVU darbību:)))....bijušais biedrs Ašerādens apzog ""likumīgi""bijušos biedrus :)))))...Kalnmeijers pagultē meklē mikrafonus nevis izvirza apsūdzības:))))
ar mietu
a
bet kurš pideirasts ievilka Latvijā šo kroplību???
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas