Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Askolds Rodins: Daži izrādījušies vienlīdzīgāki

Sākotnēji, vēl februārī, Ķuzis apgalvoja, ka "viņu atbildība par šādu pārkāpumu tiks vērtēta". "Vērtēšana" acīmredzot notikusi, un "atbildība" tās rezultātā — pačibējusi. Par narkotisko vielu lietošanu pienākas administratīvais sods, bet ja lietotājs atkārtoti pieķerts gada laikā, iestājas kriminālatbildība.
Īsteni orvelisku lēmumu pieņēmis Rīgas reģiona kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieks Ints Ķuzis: kā ziņo BNS, vairākus narkotiku lietošanā pieķertus cilvēkus nesodīšot un viņu vārdus nenosaukšot. Pamatojums: tie esot pazīstami sportisti un iemīļoti dzeltenās preses personāži. Tā ir jaunākā informācija.

Savu rīcību profesionālais tiesībsargātājs Ķuzis "pamatojis" ar to, ka administratīvais sods par šādu pārkāpumu sportistam nozīmētu karjeras beigas, turklāt policijas galvenais uzdevums esot likvidēt narkotiku izplatīšanas tīklu. Tīkls, protams, jālikvidē.

Taču konkrētajā situācijā neizbēgami rodas jautājums, kā tad īsti ir ar to vienu likumu un vienu taisnību visiem? Ķuža izdarītais var kļūt par bīstamu precedentu. Ja visi policisti dosies Ķuža pēdās un sāks uz savu galvu lemt, vai likumpārkāpuma gadījumā piemērojams likumā paredzētais sods, tas būs vistaisnākais ceļš uz tiesisko nihilismu. Cilvēka atbildība par nodarījumu nedrīkst tikt saistīta ar profesiju, piederību pie kādas sociālās grupas vai radurakstiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas