Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Askolds Rodins: Demokrātija, kādu to redzam

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
S.K.
S
Labs komentars. Paldies, Askold!
au. Jans
a
Demokrātija ir politiskās pārvaldes forma. Izmantojot šo formu, var uzcelt Somiju vai Igauniju, var - Latviju. Demokrātija ir iespēja. Kā auto: viens ar to atbrauc mājās, otrs - iebrauc grāvī. Bet tas jau nav stāsts par demokrātiju, bet par braucēju.
VVV
V
Pat to, ka gribam un gribējām nesavienojamas lietas, jāpiekrīt. Bet to, ka par daudz, nav tiesa. Tā domā daudzi un tā ir kļūda. Saprašana par situāciju ir un bija kļūdaina. Tātad ne jau kvantitāte, bet kvalitāte... ir tā, kas var mums palīdzēt.
Kuka
K
Tāda latviska kašķēšanās komentāros. Pirmās valsts laikā', sākot no pilnīgi sagrautas un trīskārtkaru izpostītās Latvijas, 18 gados tā saimnieciski stabīli turējās Eiropas valtu pirmā desmitniekā, bet dažos ekonomiskos radītājos bija pat otrajā, trešajā vietā. Otrās valsts laikos esam stabīli pēdējā un pēdējā vietā. Kas vainīgs? Vispasaules sazvērestības vai pašu bezatbildīgās un aprobežotās valdības?
oldtimer's window
o
Varbūt tomēr nevajadzētu tik ļoti priecāties par lietussargu revolūciju tās organizētāju un organizatorisko pasākumu apmaksātāju dēļ? Kādi, ne īpaši, nopietni ļaudis padzeltena žurnālīša pirmajā vākā bija publicējuši hipotētiski iespējamo naudas summu zaudējumiem, kādus valstij sagādājis šizofrēniskais Jēlīšu kopums: Gaujasielas pentagona uzspiesti apaugstin'tās izmaksas, autoceļu fonda likvidācija utt. Varbūt saorganizē, Askold, Dienai materiālu, kur to visu auditē nopietnāki ekonomiski/finansiāli domājošie, citādi tā Dienisk\ā fanošana tāda partejiski koruptīva izskatās... Nu, Aslod, saņemies, ja Sarmīte ļaus!
Jans
J
18 gadi. samilzušas sociālās problēmas. Likumi tiek raksīti un pieņemti interešu grupām. Bagāti bez darba un nodokļu nomaksas. Īsta banānu republika. Par tādu velsti nebija vērts iet uz barikādēm.
latvietis
l
Katram var būt sava patiesība.Tikai likums nevar būt katram savs.Ja Godmanis, kurš pieļāva G-24 izlaupīšanu un rūpniecības sagraušanu, uzskata, ka ministra un deputāta iztikas minimums ir 30 000 ls gadā, tad pensionāra gada iztikuma minimums nu nekādi nevar būt mazāks par 10 000 ls .Tam visam ir jātiek atspoguļotam likumos, kuru priekšā jābūt vienādiem visiem.Ja ministram vajadzīgi 4 padomnieki ar ikkgada algu 30 000 Ls katram, psihiskā ekspertīze ir nepieciešama ne tikai Ministru prezidentam, bet arī Saeimas deputātiem.
zvirbulēns
z
Ko Jūs gribat no zvirbulēna, ko, es Jums jautāju? Mana lieta maza, pateikt to, ko domāju. Jā, daudziem tas nepatīk, nu nepatīk, bet arī man daudzkas nepatīk, nu nepatīk, ka es Jums saku! Bet vai tādēļ, ka kādam kas nepatīk, apstāsies pasaule? Ne velna, tā griezīsies un viss notiksies! Ņemsim Rodinu, Nu vecītis tak galīgi vairs nefiltrē savus publiskos tekstus, galīgi! Raksts "Demokrātija, kādu to redzam" sākas ar murgu jau pašā virsrakstā. Kas tie redzētāji, kuri tā to redz, es, Jūs, mēs, vai varbūt vienīgi Rodins? Ja Rodins teiktu - Demokrātija, kādu to redzu, O.K., bet nē, viņš man borē, kādu kādi redz demokrātiju. Īsāki sakot, rokas nost no zvirbulēna!
au.zvirbulēnam
a
Labi, ka zvirbulēnam ir jaunība, slikti, ka nav nekā cita, kā jaunība.
Karo
K
Man gan liekas , ka būtu jānoņem no iespējas nepārtraukti rakstīt muļķības tieši Jūs Zvirbulēn!!!
Larsens
L
Askold Latvijā nekad nav bijis nevienas demokrātijas pamatprincipa Pat vārda brīvība te nefunkcionē ! Par ko tu runā ? Latvija ir klasiska postpadomiska valsts ar Padomju liberālisma pārvaldes principu un kapitālistisku pseido izkārtni ! Piedevām korupcija ir maksimāla !!!!!!!!!!!!!!!!
čāča
č
Šodien tā vien gribas noskurināties , ka esi latvietis, un ka dzīvo Latvijā! Kauns par sevi! Vai tās bija tās cerības ar kurām dzīvojām garus 50 okupācijas gadus? Vai tiešām kaut viens, izņemot pašus laupītājus, velējās TĀDU valsti? Vai tādu dzīvi atstāsim saviem bērniem? Nē, tie jau ir prom tālēs zilajās... Un neatgriezīsies vairs nekad, bet paņems citas valsts pilsonības un visiem skaidros - KĀPĒC...
lasītājs
l
Pagāja 18 neizmantoto iespēju gadi.Tiem dažiem simtiem deputaātu,ministriem ,viņu padomdevējiem un pašvaldību vadītajiem,kuru gada ienākumi ir mērāmi desmitos tūkstošu latu, neatkarības pasludināšanas gadskārta, protams ir svētku diena.Zemniekiem,kuri par pašizmaksu spiesti nodot pienu,jaunatnei,kura spiesta meklēt iztiku Irijā,cilvēkiem kuri noticēja valsts uzplaukumam un paņēma kredītus,pensionariem, kuri vāc parakstus,tā ir rūgtas vilšanās diena.Loskutova kungs.Es atbalstu Jūsu centienus panākt to ,lai biznesa cilvēki maksā nodokļus.Bet jums jāsaprot, ka apstākļos kad pie varas esošie cilvēki pilnīgi oficiāli izlaupa budžetu, nav gudri līdz pēdējam santīmam godīgi maksāt nodokļus. Ir jadomā arī par sava biznesa spēju izdzīvot krīzes apstākļos. Palasiet Daugavpils vietējās avīzes.Droši veriet šeit KNAB filiāli.Seit vadītāji dzīvo tā, it kā nav Dieva un otras tādas iespējas laupīt viņiem vairs nebūs.Ar cerībām sagaidīt Loskutova kungu Daugavpilī ,mēs sagaidām Saimas svētku pasākumu.Paldies Dienai par godīgumu ,atklātību un profesionalitāti.
zvirbulēns
z
Loskutovs ir jānoņem, un tas jādara Maizītim! Ja Maizītis nepratīsies pakalpot likumam un Satversmei, arī viņa dienas ir jāskaita. Šāda, lietussargu demokrātija, mums nav vajadzīga. P.S. Jā, Rodins paliek vecs, tīri normāls vecītis bija, tiesa, pirms daudziem, daudziem gadiem.
tā, lūk
t
Tāpēc arī igauņiem nav jākaunās par savu valsti, ka viņi spēj uzdrīkstēties un pārvarēt savas bailes, uzdrīkstēties runāt savā mēlē un pārzināt angļu, stāvēt līdz galam savas intereses aizstāvot. Laikam, viņi nesauc savu valsti par "mazo zemīti" un neluncina asti austrumkaimiņu priekšā. Tapēc arī vidējā alga ap 600Ls. un kad letiņš braus ārzemēs, viņam kā savas valsts orientieri vajag nosaukt "Estonija"

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas