Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Askolds Rodins: Gruzijas zobena ēnā

Vakar Krievijā sākās vērienīgas militārās mācības Kau­kāzs—2009, kas noritēs galvenokārt Ziemeļkaukāzā, kā arī Abhāzijā un Dienvidosetijā. Iesaistīts prāvs sauszemes kontingents, kurā ir bruņutehnika un artilērija. To oficiālais mērķis — pārbaudīt karaspēka gatavību mobilizācijai. Zīmīgi, ka mācības ilgs līdz 6.jūlijam — dienai, kad oficiālā vizītē Maskavā ieradīsies ASV prezidents Baraks Obama.

Te jāatgādina, ka līdzīgi manevri pērn augustā beidzās ar Krievijas karaspēka iebrukumu Gruzijā. Diezgan plaši izskanējis pieņēmums, ka tā varētu notikt arī šovasar. Krievijas tanki atrodas stundas braucienā no Tbilisi. Piedevām Krievijai izdevies panākt (ar veto tiesību palīdzību), ka konflikta zonu nācies pamest ANO un EDSO novērotājiem.

Pērn patiešām netika sasniegts "piecu dienu kara" galvenais mērķis — gāzt Mihaila Saakašvili valdību un panākt, ka Gruzija kļūst par Krievijas vasaļvalsti ar marionešu valdību.

Kremlis ne vienā vien jomā kļūst aizvien neprognozējamāks, tāpēc Gruzijai ir pamats justies apdraudētai. Taču jauns iebrukums Gruzijā būtu neprātīga rīcība. Pērn vismaz bija, kaut baltiem diegiem šūts, tomēr iebrukuma pamatojums — Krievijas pilsoņu (vismaz 80% Abhāzijas un Dienvidosetijas iedzīvotāju ir Krievijas pilsoņi) interešu aizstāvība. Tagad nav pat tā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas