Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Askolds Rodins: Jaunā laika kvalitatīvais lēciens

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Sēlis
S
Lauķi, tava TP,ZZS unLPP/LC arī noveda valsti līdz bankrotam,nevaino JL bet tos āmurgalvas kuri līdz šim nav ieviesuši progresīvo nodokli kā ari nodokli dzīvokļu tirgotājiem,kuri sagrābušies kredītus tagad prasīs valsts palīdzību arī ar tavu un manu naudu.
Paltraku Vilis
P
Šodien iešu pie acu ārsta, jo es nevaru saskatīt labas lietas, ko dara dombrovskis un viņa valdība. Pirkšu acenes.
Specs
S
Draugi, šī zeme ir nolemta... Ja tāda elektorāta daļa vēl joprojām ir gatava balsot par ZZS, tad bez pamatīga reboot šī valsts neiztiks.
jautājums
j
Vai Jūsu komentārs nozīmē, ka 2010.gadā latviešiem vismaz būs uz kurieni emigrēt ? Pesimistiskas Jums tās prognozes ? Vai tad tiešām valdība pat nemēģinās Latvijas ekonomiku glābt ?
gm
g
"Nezinu gan, 2010 gads - tas ļoti optimistiski, daudzi domā, ka vēl gadi trīs vismaz, un Latvijai jau laikam daudz ilgāk." Ne jau es to izdomaaju :) Portālā: Chief Executive Eric Schmidt ....added that in terms of a recovery, "we're talking about 2010."
lauķis
l
Negribu tev piekrist,gm.Ja tagad slavēsim Dombrovski un gānīsim Kalvīti ,tad atri būsim purvā.Jo pilnīgi cita situācija.Par situāciju kāda patreiz valstī ir vainīgas visas partijas ,kas bijušas pie varas,tai skaitā arī jaunais laiks un ļoti grūti būs novilkt robežu kura no tām kurā brīdī vairāk vainīga.Viena par maz darīja ,otra par daudz darīja (janais laiks) ne tajā virzienā ,kas valstij izmaksāja daudz dārgāk nekā nedarīšana.Tagad TP bija gatava ņemt varu,bet prezidents izlēma kā izlēma.Valdību vada Dombrovskis,nopietna opozīcija nav,jo nav nevienas partijas ,kas darbotos pret tikai tāpēc .lai kādam iegriestu(kā to darīja JL).Pārējais atkarīgs vai Dombrovskis būs marionete kāda politiska spēka interesēs un tad ilgi nevaldīs,vai viņš strādās valsts interesēs neviss kādas politiskas partijas interesēs,tad viņš nostrādās līdz nākamajai saeimai.Savukārt .lai viņam veiktos,jāpārtrauc gānīties par citām partijām bez nopietna iemesla ,tāpat kā jābeidz slavēt jaunlaicēnus bez iemesla.
dzeris
d
Nezinu gan, 2010 gads - tas ļoti optimistiski, daudzi domā, ka vēl gadi trīs vismaz, un Latvijai jau laikam daudz ilgāk.
Memory
M
A.Rodina kungam nevajadzētu sapriecāties pirms laika - lēciens uz papīra (ar skaitļiem var visu panākt/pierādīt), var beigties pārāk ātri - beigās ar sanākt kā ar Kalvīša solītajiem 7 trekniem gadiem ! JL sūri grūti strādās, bet uz pašvaldību vēlēšanām saņems ''belzienus'' par sen pielaisto kļūdu šodienas sekām !
jautājums
j
Pasaulē varbūt arī līdz 2010 gadam viss arī būs savests kārtībā. Varbūt... Īpaši Ķīnā, kura plānveida ekonomika ir apvienota ar 'brīvā tirgus iniciatīvu. Un kura patreiz apsver nograut ASV finanšu sistēmu un dolāru vai vēl pagaidīt...Kā to jauno valūtu taisijās saukt ? Amero? Bet gribētos zināt, ko tad mūsu valdība gatavojas darīt Latvijas ekonomikas stabilizācijai ? Kas būs deflācija, ienākumu devalvācija, lata devalvācija ? Vai visu laiku izdevumus griezīsim ? Vai vismaz visi šie varianti ar visām blakus parādībām tiek apsvērti un analizēti, vai tiek veiktas ekonomiskās aplēses un apzināti riski un mehānismi to mazināšanai? Mēs jau vienreiz valsts ekonomiku būvējam kā finanšu piramīdu, privātpersonām neadekvāti aizņemoties no ārvalstu bankām. Piramīda ir sabrukusi...Vēlreiz kāpsim uz tiem pašiem grābekļiem ? Vai JL ir plāns kā palielināt ieņēmumus, neceļot nodokļu likmes ? Vai visu laiku tikai izdevumus mazināsim?
:o)
:
Galvenais, ko šobrīd jaunā valdība un it īpaši pats V. Dombrovskis izdarīja - pārtrauca histēriju, panikas celšanu un tautas dzīšanu vēl dziļākā depresijā, ko nepārtraukti darīja karikatūra, ne premjers Godmanis, nepārtraukti TV ekrānos vaibstīdamies, bļaustīdamies un plikšķinot sevi pa pauri. Paldies Dombrovskim par to.
gm
g
Pasaulee tiek pienjemts, ka 2009.gads ir norakstiits gads, bet liidz 2010.gadam viss buus savests kaartiibaa. 2009.gadaa jaapspeej veikt sisteemiskas, strukturaalas izmainja,s uzlabojumi, kas efektiivakajaas un dinamiskaakajaas valstiis tiks veiktas. Kaut kaadaa meeraa tas skars arii Latviju, jo tomeer esam ljoti maza un ljoti atveerta, saistiita ekonomika. Cita lieta, ka globaalaas veesmas te nonaak ar nelielu aizkveeshanos.
jautājums
j
Reitingi kritīs, ja sabiedrība neredzēs nekādu progresu ekonomikas atveseļošanā. Jūs nopietni domājat, ka tauta samierināsies ar vispārēju bezdarbu, mājsaimniecību bankrotu, mājokļu zaudēšanu, masveida ekonomisko emigrāciju un pateiksies JL valdībai par morālo godīgumu'. Protams, protams tautai vajag izrādes un maizi. Ierēdņu publiska kāršana vai žēlastības ciršana varētu būt izrāde, bet tomēr vajag arī maizi... Varbūt tas izpriecas ar karošanu ar ierēdniecību varētu atlikt uz labākiem laikiem ? Un pašreiz mēģināt konsolidēt sabiedrību kopīgu mērķu sasniegšanai ? JL kā premjera partijai ir jāpiedāvā plāns ekonomikas atveseļošanai. Ar politiskajiem uzstādijumiem, stratēģiskajiem mērķiem un kompleksu tautsaimniecības attīstības redzējumu. Un konkrētus, terminētu s pasākumus šī plāna izpildei. Paskaidrojot un pamatojot sabiedrībai, kas un kāpēc un uz kurieni mēs ejam Vai arī JL ir jāuzņemās atbildību par sociālo katastrofu, kas ir neizbēgama
dzeris - Mārcis
d
Pēc Rubika izvirzīšanas uz eiroparlamentu SC reitings visdrīzāk mainīsies, visdrīzāk - kritīsies, bet, ja Latvijā būs daudzi, kas novesti līdz izmisumam un ilgosies pēc PSRS, varbūt pat celsies.
Mārcis
M
Kas tā par paviršu socioloģiju? Kā var rakstīt "ja Saeimas vēlēšanas būtu notikušas marta vidū, 5% barjeru iekļūšanai parlamentā pārvarētu tikai trīs partijas — SC, JL un ZZS"?! Skaita taču tikai PROCENTUS NO NODOTĀM BALSĪM, nevis no vēlētāju kopskaita! Ja, saskaņā ar Latvijas faktu aptauju, 32,9% nav izlēmuši, par ko balsot, bet 18,7% apgalvo, ka nepiedalītos vēlēšanās, tad izlēmušo skaits ir tikai 48,4% no vēlētāju kopskaita! No metodiskā viedokļa, vispareizāk būtu pieņemt, ka neizlēmušo balsis sadalīsies proporcionāli starp izlēmušajiem, respektīvi - neizlēmušie neietekmētu relāciju starp izlēmušajiem. Parēķināsim: saskaņā ar to pašu Latvijas faktu aptauju, Saskaņas centrs iegūtu 23,8% no izlēmušo balsīm, bet Jaunais laiks - 21,1% ZZS - 11,6% PCTVL - 9,1% SCP - 7,0% TB/LNNK - 5,2% Taču, neaizmirsim arī, ka Saeimas mandāti sadalās tikai uz 5% (no nobalsojušo vēlētāju kopskaita!) barjeru pārvarējušam partijām. Attiecīgi, ja šodien būtu vēlēšanas, mēs saskaņā ar minēto Latvijas faktu aptauju iegūtu šādu Saeimas mandātu sadalījumu: SC - 30 JL - 27 ZZS - 15 PCTVL - 12 SCP - 9 TB/LNNK -7 Aicinu turpmāk, vērtējot aptaujas, pievērst vairāk uzmanības korektai metodoloģijai, lai (neviļus) nemaldinātu lasītājus! Ar cieņu, Mārcis Gobiņš
******
*
Ja izrādīsies, ka Dombrovska valdībā ir vairāki tādi JL ministri kā L. Mūrniece, tad reitings noteikti vēl augs. Ka tikai Repše nesalaiž kaut ko grīstē. Lai veicas!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas