Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Askolds Rodins: Kalvīša kursa triumfs

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Terorists
T
Vēroju par sat .kā šāds enerģijas avots darbojas Ņujorkas prikšpilsētā,iespaid
Terorists
T
Pilnīgi pikrītu jūsu viedoklim, bet sākās lielais bet.1)Latvija mūsu domu nesapratīs,2)nebūs naudas,jo viss finansējums būs atdots izglītotiem purniem,3)partiju kases prasīs savu,jo p.........u sū........u mums ir ļoti daudz un s........a viņiem garšo. Sk atijos sat un redzēju kā šāda kurinātava darbojas Ņujorkas priekšpilsētā
nifjods
n
Atbalstu cietā kurināma spēkstaciju, kā ieteica Šķēles kungs, ko varētu kurināt gan ar akmeņoglēm gan kūdru. Kūdru var rakt tepat Latvijā un, ja laiki mainās, mums būs pietiekami darba spēka resursi, ko novirzīt rakšanas darbiem uz kūdras purviem - visa bankrotējusī politiķu armija, kā arī citi ābolzagļi, kas sen ar savu darbību privatizācijā un citur, to ir nopelnījuši.
Anna
A
Ir varianti!! Un lai tikai viņi pamēģina ieskaidrot,ka draudzība ar Krieviju ir vienīgais, īstais un labākais variants,galvas ripos varasvīriem.
Zaigonis
Z
Cien.Rodina kungs piekrītu Jūsu viedoklim,bet gribu papildināt.Negribu spriest,cik akūts ir elektro- enerģijas deficīts,bet ogļu un biloģisko(arī sadzīves)resursu izmantošana ir ļoti efektīva(iepazīs- tieties ar Kopehāgenas un Vejles(Dānijā) pieredzi.Esam galīgi pametuši novārtā Daugavas kaskādes HES(Jēkabpils neslīks un būs tilts pār Daugavu) Ar ī augšpusē var celt HES-nedzenoties pēc masimālām jaudām.Ja uzbūvētu Daugavas HES kaskādi,tad varētu attīstīt Turisma kuģniecī- bu pa upi.
lasitaja
l
Labrit TP!
zvirbulēns
z
Atkal viņš ar savām oglēm, nu pilnīgi apmāts :)))
rinķī apkārt
r
Piekrītu Andra komentāram. Inčukalna gāzes krātuve mums jau ir. +++ kāda jēga sevi tā mierināt :) Es labi atceros diskusijas par šo tēmu Domburšovā. Tur mūsu LG šefs (piemirsu uzvārdu), kā vienīgo argumentu "par" - Latvijas energodrošībai, kura balsītos galveno kārt uz Gazpromu, bija - "līdz šim viņi visus līgumus ir pildījuši" . Ļoti gudri un pārliecinoši, sevišķi, ja runa ir par Krieviju. Nestādos priekšā, kāda nauda ir jāsamaksā, lai pat tādi kā oranžie tik cūciski pārdotos un tās nav tukšas emocijas. Čurāšana visiem (tautai) acīs kā mierinājums ir ši smirdīgā frāze- "līdz šim viņi visus līgumus ir pildījuši" :)
monitors
m
Piekrītu Andra komentāram. Inčukalna gāzes krātuve mums jau ir. Vēl visādam gadījumam ir vēl projekts ar sašķidrinātās gāzes termināli, kuru var transportēt no Alžīrijas un citām trešo valstu gāzes atradnēm. Par oglēm neesmu dzirdējis nekā pozitīva no ekoloģijas viedokļa, tad jau labāk kūdru vismaz vietējais kurināmais. Vēl pie oglēm klāt nāk izdedžu problēma, kur tos likt? Par Krievijas gāzes eksporta izredzēm nākotnē visi spriedumi ir kafijas biezumos meklējami. Un mums jau to gāzi nevajag visam atlikušajam mūžam, bet tikai līdz brīdim kamēr uzbūvē Ignalīnu. Nu labi, ja valsts budžets spēj pavilkt, lai tak būvē abas spēkstacijas vienlaicīgi. Bet ja ne, tad priekšroka jādod ekonomiskākai nevis rietumnieciskākai. Vai tad vienreiz nebūsim tikuši vaļā no sociālismā dēstītā draugu būšanas sindroma, ka galvenais tirgoties ar ideoloģiski tuvu partneri, tas nekas, ka baigi neizdevīgi. Bet pasaule ir pārpludināta ar ķīniešu precēm un tas rāda, ka komercijas jomā režīma nokrāsai otršķirīga loma, ka tik saistības pilda.
Bins.
B
Šķiet, ka tik atklāti politizēta energoapgādes risinājuma novēršanai būtu vēlama arī politiska ES iejaukšanās, kas, pie objektīva Lisabonas līguma interpretācijas, ir - ne vien iespējama, bet arī likumsakarīgi realizējama.
Zinatajs
Z
Pasreizeja diskusija par valstij strategiski svarigu lemumu pienemsanu soreiz energetika kartejo reizi parada, cik valdibai Latvija ir vienkarsa dzive. Sabiedriba ir neinformeta un preses ietekme - minimala. Nav vajadzigs neviens ietekmes novertejums, ja tautai var iestastit, ka oglu stacija ir ekologiski nekaitiga un ekonomiski izdeviga. Un gazes stacija, izradaas, mazinas atkaribu no Krievijas. Kur ir eksperti, kas pateiktu, ka: 1) Eiropa t.s. "nekaitigas" oglu stacijas jeb CCS tehnologijas (ar oglekla izdedzu notversanu un noglabasanu) pirmie pilotprojekti labi ja tiks realizeti ap 2020.gadu. Lidz tam visas oglu stacijas ir un paliek kaitigas, jo sarazo milzigu CO2 izmesu apjomu. 2) Par CO2 izmesiem energijas razotajam ir jamaksa. Un pirma perioda pieredze ar emisiju tirdzniecbas kvotam atklaja, ka energokompanijas visas izmaksas par emisijam vienkarsi ieklava elektribas tarifos. Luk Latvenergo nakamais tarifu paaugstinajums! 3) Protams, nav interesanti izmantot Latvija visapkart pieejamos atjaunojamos energo resursus, jo tie nenozime milzu projektu ar milzu investicijam un atbilstosu koruopcijas risku. Bet tiesi modernas kogeneracijas stacijas, kur par kurinamo izmanto biomasu, un veja stacijas, ir optimalakais elektribas deficita nodrosinasanas risinajums, jo tas piedava iespeju lidzsvaroti investet visa Latvijas regiona. Turklaat, sim investicijam ir pieejams plass atbalsts no ES strukturalajiem fondiem. Sadas investicijas samazina Latvijas arejo atkaribu un nodrosina vietejo resursu izmantosanu. Turklat Latvijai 2020.gada 42% no energijas bus jasarazo no atjaunojamiem energijas resursiem (sobrid 35%, ko veido biomasas (malkas) kurinasana Latvijas laukos un vecie Daugas HES). Si ir Latvijas dala no ES kopeja merka 2020.gada nodrosinat piekto dalu sava energijas paterina ar atjaunojamiem energoresursiem. Investejot gaze un ogles, LV valdiba tikai palielinas Latvijas arejo energoatkaribu un palielnas CO2 izmesus un pateretajiem sagadas kartejo
Šampēteris
&
Rodina uzskaitīto varētu turpināt ar Krievijas pirmskara parādiem - ešelonu minerālmēslu u.c. Bet tad 1940ajā viss nokārtojās. Vienīgā vēstures mācība - no tās neko nemācās. Izskatās arī šoreiz - pie 69% enrgoatkarības gravitācijas likums paliks spēkā.
x
x
cenzuura? sexy :)
Nesapratu
N
Kopš kura laika Tev Rodins ir licies loģiski domājošs cilvēks? Varbūt deviņdesmito gadu sākumā tāds arī bija, bet nu jau gadus desmit kā pārvērties prastā propagandistā.
Visitor
V
Nauda nesmird.Liekaas,ka muuseejiem vienkaarshi vairs nav citu variantu.Par dzilju iegraabushies kaiminja kabataa un paraads nav braalis - tas jaatstraadaa.Saimniekam ir taa patruuciigi ar humoru.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas