Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Askolds Rodins: KNAB bez priekšnieka

Pēc dažām dienām klāt būs 1.septembris, pirmā skolas diena un arī diena, līdz kurai Tieslietu ministrijai (TM) bija jāsagatavo dokuments, kas noteiktu kārtību, kādā jāizraugās jaunais Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vadītājs.

Izraudzīšanās procedūru reglamentējošā Ministru kabineta (MK) instrukcija esot gatava. Var jau būt, ka tā nebija domāts, bet tikai sanācis, taču šai svarīgajai MK instrukcijai ir tādas kā neoficiālas slepenības statuss: TM atsakās runāt par dokumenta izstrādātājiem un tā saturu. Vispirms atrādīšot premjeram Ivaram Godmanim (LPP/LC).

Nav pat zināms, vai tiks rīkots atklāts konkurss, vai arī iespējamos kandidātus vētīs kuluāros. Protams, no procedūras caurskatāmības viedokļa — un tas ir ļoti svarīgi — pareizāk būtu rīkot konkursu. Tas dotu iespēju sabiedrībai iepazīt kandidātus un izteikt par tiem viedokli pirms iecelšanas procedūras sākšanas.

Viens no svarīgākajiem — ja ne pats svarīgākais — kandidātu vērtēšanas kritērijs ir šo cilvēku reputācija, jo reputācija nosaka, vai cilvēks baudīs sabiedrības uzticēšanos.

TM konspirēšanās ne par ko labu neliecina, un ir pamats bažām, ka kļūsim vienkārši par kārtējās "zvērudārzā izdarītās izvēles" lieciniekiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas