Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Askolds Rodins: Kur paliek veselības nauda?

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Rasma
R
Kur paliek nauda? Ministrei,valsts sekretāram,viņa trīs vietniekiem,vietnieku diviem palīgiem,vienpadsmit departamentu direktoriem algas jāmaksā?
Aldis
A
Nauda būs vajadzīga vēl vairāk:kaut vai Zāļu cenu valsts aģentūras vietā izveidotajam Veselības ekonomikas institūtam un Zāļu valsts aģentūras 11 automašīnu nomāšanai un piecu grāmatvēžu uzturēšanai! Un tad vēl tam Eiropas lietu departamentam,Eiropas problēmu risināšanai ar speciālu pārstāvi pašā Briselē!
ERGS
E
Domāju, ka veselības aprūpe ir prioritāra pret Gaismas pili, cīņu pret varbūtējiem plūdiem, vides NVO dāsno finansēšanu un tamlīdzīgiem izdevumiem ar 7 nullēm. Lai noņem tos slimnīcu uzturēšanai - vēl pāri paliks.
Jānis
J
Vai spēle tieši ap šo nozari nav TP iesāktais uzbrukums JL ?
ES
E
Medicīna ir viena no jomām, kur cunftes gars un korporatīvās saites ir ļoti dzīvīgas. It īpaši Latvijā, kur vairums mediķu nāk no vienas augstskolas, burzās pa vieniem un tiem pašiem saietiem un ir vairāk vai mazāk pazīstami. Kā jau visiem cilvēkiem, arī mediķiem ir savi draugi un nedraugi, kas uzpeld pie naudas dalīšanas. Kamēr ministrs nāks no pašu vidus, nekādas principiālas reformas nebūs. Protams, arī no malas paņemtais nav panaceja, kā to parādīga Bērziņš ar savu piemēru. Tātad, kā saka matemātiķi, nepieciešamais, bet nepietiekamais nosacījums labam ministram ir: a) nav mediķlis, b) nenāk no TP, LPP/LC, LZZS, bet vēl labāk- ne no vienas partijas. Neviens no šiem nosacījumiem nav neizpildāms. Būtu tikai griba.
dzeris - Andris
d
Jā, šinī situācijā, tas būtu vispareizākais.
Andris
A
Varbūt likvidēt visu Veselības ministriju ar visām tās aģentūrām un visu naudu dot tieši slimnīcām?
dzeris
d
Avsolūti nav svarīga personālija, kas vada šo ministriju, ja tā ir no TP, skaidrs, ka pusmiļjardu lielo budžetu kontrolē TP melnie kardināli, un , skaidrs, ka šī ir kārtējā TP uzticētā nozare, kur notiek valsts nozagšana lielos apmēros, jo tik neizprotami un neskaidri, kā arī vispār apšaubāmi kritēriji naudas plūsmām, kā arī tik milzīga, uzpūsta, neprofesionāla, absolūti nevajadzīga mad birokrātija , ko tā arī neizdodas samazināt, var liecināt tikai par to, kur vēl neizprotanmas celtniecības, bezjēdzīga dārgas aparāturas iegāde, utt., par ko Apinis jau neskaitāmas reizes rakstījis. Un nepanāks neviens to naudas plūsmu skaidru atklāšanu, diez vai pat tai ministrijā tie ap 2000 str., plus vēl tās aģentūraas, kur arī kopā, šķiet, tikpat daudz, paši saprot. UN visi zina, pēc kādiem principiem VOVA dala naudu, kas, kaut cik, saskarušies. Nemaz jau nerunājot par to, ka mums ves. aizsardzībai atvēlē ap2,7% no IKP, bet valsts birokrātijai - 7%( pēc citiem datiem - 9%) no IKP, kad jebkurā normālā valstī viss ir otrādi. Un, nekas neliecina, ka kāds grib vai var ko mainīt. Tāpēc arī nav ko brīnīties, ka te neviens nespēs pieņemt likumu par ierēdņu tiesisko atbildību par valsts naudas izlietojumu, ko sen prasa SVF, kamēr pie varas būs TP, TB, kur ir tie lielākie biznesmeņi no medicīnas, nekas te nemainīsies.
zina
z
Labs jautājums, KUR?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas