Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Askolds Rodins: Mājasdarbs Ukrainai

Pavilka garumā. Neattaisnojās cerības, kuras Ukrainā tika liktas uz otrdienas pēcpusdienā Parīzē notikušo Ukrainas un Eiropas Savienības (ES) sammitu, kurā galvenās personas bija Ukrainas prezidents Viktors Juščenko un ES prezidējošās valsts Francijas prezidents Nikolā Sarkozī. Kijeva gaidīja politisku deklarāciju par to, ka ir iespējama Ukrainas pievienošanās ES. Nesagaidīja.

Gluži pa tukšo sammits nebija. ES apliecināja atbalstu Ukrainas suverenitātei un teritoriālajai integritātei, un šim faktam pēc Krievijas agresijas pret Gruziju ir krietni lielāka nozīme nekā tā būtu vēl vasaras vidū. Parakstīts dokuments, kurā atzīts Ukrainas kā Eiropas valsts statuss. ES apliecināja gatavību sākt ar Ukrainu dialogu par bezvīzu režīma ieviešanu, taču nešķiet, ka šis dialogs varētu ātri novest pie rezultāta. Jauno līgumu par ES un Ukrainas sadarbības paplašināšanu parakstīs tikai nākamā gada otrajā pusē. Tam gan dots nosaukums Asociācijas līgums, taču pēc tā parakstīšanas Ukraina nekļūs par ES asociēto valsti. Mēdz būt, ka dokumenta nosaukums īsti neatbilst tā saturam, un šis ir tāds gadījums.

ES lemšanas nesteidzības galvenais cēlonis ir Ukrainas iekšpolitiskā nestabilitāte, ko labi ilustrē tas, ka uz sammitu tika uzaicināta, taču neieradās premjerministre Jūlija Timošenko. Viņu vienkārši neiekļāva delegācijā. Ja neizdosies atjaunot "oranžo" partiju koalīciju parlamentā, pie varas var nākt promaskavisks vairākums, kuram būs citas prioritātes.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas