Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Askolds Rodins: Nesagatavotais brauciens

Nelaimes gadījums Tālajos Austrumos. Zemūdenes izmēģinājuma brauciena laikā Japāņu jūrā ar gāzi noindēti 20 cilvēki, vēl 21 cietušais hospitalizēts. Bojā gājuši trīs kara jūrnieki un 17 civilisti — kuģubūves rūpnīcas speciālisti. Krievijas Aizsardzības ministrijas mājaslapā teikts, ka nelaimes gadījums noticis "ugunsdzēsības sistēmas nesankcionētas ieslēgšanās rezultātā".

Dīvains formulējums, ja ņemam vērā, ka ieslēdzās automatizēta sistēma, kurai pēc definīcijas nav vajadzīga nekāda sankcija: tā automātiski vai nu nereaģē vai reaģē — uz nodalījuma piedūmotību vai temperatūras paaugstināšanos virs normas. Tad nodalījumu hermētiski noslēdz un tajā ieplūst uguni slāpējoša gāze. Zemūdenes apkalpi veido 80 jūrnieki, nelaimīgajā sestdienā tajā atradās 208 cilvēki. Rūpnīcas ļaudis vērtēja zemūdenes gatavību nodošanai ekspluatācijā: submarīnu paredzēts iznomāt Indijai. Jo ātrāk atzīs par gatavu, jo ātrāk varēs saņemt naudu. Tas jāpatur prātā. Speciāla komisija izmeklē notikušā cēloņus. Ļoti ticams liekas "cilvēka faktors". Tikai ne to cilvēku, kas atradās zemūdenē, bet to, kuri radīja automatizēto sistēmu. Krievijas kara rūpnīcās ir tik nolietotas iekārtas, ka ar tām nereti nav iespējams ražot izstrādājumus, kuru detaļām nepieciešama augsta precizitātes pakāpe.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas