Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Askolds Rodins: Nesagatavotais brauciens

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
TangoArgentino
T
Raksts tiešām bez faktiem. Uz emocijām: "pie krieviem viss ir slikti". Diemžēl, kuģi un lidmašīnas, Rodina kungs, avarē arī Rietumos. Gadījās skatīties National Geographic raidījumu par Challenger avāriju 1986 gadā. Arī tur bija cilvēki, kuri kategoriski lūdza atlikt lidojumu, bet viņu viedoklis tika tīri "krieviski komunistiski" bet varbūt "teksasiski" noslāpēts. Bet tur jau būtu jāraksta pavisam cita līmeņa raksts par lēmumu pieņemšanu vispār šādās tehnokrātiskās un militarizētās struktūrās visā pasaulē. Bet tur jau būtu jāvāc fakti, jāanalizē lēmumu pieņemšana, jāstāsta, kā dara tur, kā tur. Prasa laiku, vai ne. Vieglāk ir stāstīt anekdotes par krieviem un lomiku. Starp citu, vai nepastāstīsiet, kuras valsts pilotējamie kuģi šobrīd nogādā kosmonautus uz starptautisko kosmos staciju? Vai tie nav tie ar lomiku taisītie?
Fredijs Krīgers
F
Zemūdenes avārija ir fakts. Un šī avārija jādomā nenotika tāpat vien. Ja kāds vēl domā spītēties un to noliegt, tad debates tiešām ir liekas. Starp citu, ja kolēģis ir tik lieliski informēts par Krievijas militārās rūpniecības stāvokli, viņam neviens nav aizliedzis likt pretī savus faktus, bet pagaidām no kolēģa nekas vairāk par gav-gav-gav ārā nenāk. Tāpat kā no pārējās Rodina kritiķu grupas. Jums faktu ir pat mazāk nekā rakstā!
kolēģis
k
Kur tu rāvi, ka es noliedzu faktus? Nav šaubu, ka uz zemūdenes notika avārija un ka gāja bojā kā civilisti, tā militārpersonas. Man nav nekādas vēlēšanās apgāzt arī Rodina "datus", jo šajā rakstā to vienkārši NAV. Ir tikai apgalvojums: "Krievijas kara rūpnīcās ir tik nolietotas iekārtas, ka ar tām nereti nav iespējams ražot izstrādājumus, kuru detaļām nepieciešama augsta precizitātes pakāpe. " Ja tie, tavuprāt, ir fakti, tad tālākas debates šeit ir liekas. Par Mērdoku - izskatās, ka pilsonis nav redzējis kādu gana populāru dokumentālo filmu vārdā "OUTFOXED : Rupert Murdoch's War on Journalism". Iesaku! Bet var, protams, turpināt nekritiski lasīt mūsu žurnālistu prātuļojumus un pieņemt tos kā aksiomas. ;)
Fredijs Krīgers
F
Te notiek pretējais - spītīga faktu noliegšana, spēlējoties ar tēzēm par "viedokļiem" un to "brīvību". Vislabākais veids kā apgāzt datus ir likt tiem pretī citus, precīzākus. Autora kaunināšana un spriedelējumi par rupetiem mērdokiem te neko nelīdz.
Fredijs Krīgers
F
Redziet, ir lidostas, kurās atceras VIENU krišanas gadījumu kaut kad 1970-ajos. Un pēc katra gadījuma jādomā notiek izmeklēšana un tiek novērsti atklātie trūkumi, tā vietā lai mestos virsū autram, kurš šos trūkumus nosaucis. Šajā gadījumā - vai avārija pati par sevi nav fakts? P.S. Šerit runa ir tieši par konkrēto zemūdeni.
piekrītu!
p
Šis ir īstais brīdis sacerēt odu par godu Krievijai. Slavsja vo veki veļikaja Rus>>>
Zigurdam, lno un citiem
Z
Nez vai ir ētiski izmantot smagu traģēdiju, lai kārtējo reizi zākātu Krieviju, kur protams ļoti daudz kā nav kārtībā, tomēr...
Siets to Ino
S
Redziet cienijamais/jamā Ino, tas fakts ka krīt kopānijas BOING lidmašinas vēl nenozīmē, ka rūpnīca ir novecojusi un ražo brāķi. jebkuram negadījumam ir savs iemesls. Līdz ar to, ir muļķīgi kaut ko apgalvot par konkrētu faktu neko par to nezinot. Katrs var palasīt avīzeles un atreferēt tās. Taču tikai profesionāls žurnālists savus apgalvojumus pamatos ar faktiem. p.s.šeit apsalūti neiet runa par konkrētu krievu zemūdeni, visā pasaulē dēļ tehnikas vai cilvēku kļūdām katastrofās cieš miljardiem vērti kuģi, kosmosa kuģi, lidmašīnas utt.
Zigurds
Z
Krievijā vēl ir neatkarīgi žurnālisti un lietpartēji, kuriem nav aiztaisīta mute. Izrādās, ka Iskanderi, ar kuriem Krievija draud Amerikai, ir tik cik uz bildes. Viena baterija. Vairāk ražot nav naudas un nav ar ko. Visbiedzot - vai šie krievu aizstāviji var parādīt kaut vai vienu automobīli un lidmašīnu, kura pilnīgi ražota Krievijā, kuru uzbūvējuši paši krievi? Sākot ar moskvič fiatovič... Vajadzība pēc naudas spieda krievus forsēt NERPas pabegšanu, kuru sāka būvēt 1991. gadā. Starp citu KURSK gāja bojā, jo izšautā torpēda eksplodēja, neatstājusi zemūdeni. Bija brāķis... Man ir lielas aizdomas, ka uzticēšanā krieviem bija liktenīga Parex īpašniekiem.
d'Andris
d
Par Krievijas militārās rūpniecības un idustrijas izcilo stāvokli šad un tad Krievijas valsts kanāli vēsta. Formāts - bargais Putins strostē par ministru nizdarībām. Biežāk gan info ir par energotīkliem un komunālo saimniecību. Salīdzinājumam, nabadzīgajā Latvijā trubas tomēr maina un siltuma saņemšana ir maksāšanas jautājums. Tur tas bieži ir "būt vai nebūt" tehniskās iespējamības jautājums. Šitā zemūdene, kā es sapratu, ir nākošais lielais nozares ražojums pēc "KURSK". Kā jūs domājat, kāpēc tie indieši nepērk, bet nomā? Ja līdz viņu okeānam neaizbrauks, tad nebūs viņu bēda :)
lno
l
Uh, cik Krievijas apoloģētu nolasījušies! To, ko jūs pārmetat Rodinam ikdienā apgalvo Krievijas prese, ne jau BPK, kas acīmredzot ir jūsu informācijas avots. Gan Kursk, gan šī avārija jau tāds nepatīkams sīkums vien ir , vai ne?:) Kolēģi, sieti un revolucionāri varētu izvirzīt savu nekļudīgo un neapstrīdamo versiju, lai neviens neuzdrošinātos aizskārt svēto Krievzemi:)
kolēģis
k
Rodina kungs, man līdz šim šķita, ka viedokļa padarīšana par faktu, to daudzreiz atkārtojot, bija Ruperta Mērdoka ziņu impērijas jājamzirdziņš, taču izskatās, ka arī Jūs esat cienījams verbālu manipulāciju adepts (protams, ne tik izcils kā kolēģis Ozoliņs, bet māka jau aug vingrinoties). Pievienojos iepriekšējiem komentētājiem ar jautājumu - no kurienes Jūsu rīcībā ir apstiprināta, ticama informācija par Krievijas militāro ražotņu nolietošanās procesiem. Ja tāda ir, profesionālam žurnālistam der atsaukties uz ziņas avotu. Pretējā gadījumā Jūs tikai tiražējat spekulatīvus apgalvojumus bez faktoloģiska seguma.
Siets
S
Izc. revolucionārs Žel neizlasīju Jūsu komentāru pirms tam nebūtu lieki pūlējies, jo Jūs, principā jau pateicāt cienītajam raksta autoram manas domas.
Siets
S
Askold Jūs man patīkat! Nez kā Jūs zinat, kādas iekārtas ir Krievijas rūpnīcās? Varbūt t Jūs tur kāds ielaida apskatīties? Manuprāt šāda mudēšana ir ielas tantuku līmenī, kuras īsti pašas nesaprot par ko ļarkst. Jūs cienītais kaut ko pierakstījāt, tikai nav skaidrs ar kādu mērķi un kāda jēga no šī raksta.
Izc. revolucionārs
I
Rodas sajūta, ka Rodina kungs pašapmierinās ar tādām frāzēm kā: "Krievijas kara rūpnīcās ir tik nolietotas iekārtas, ka.." Pēdējā laikā tās viņa rakstos parādās regulāri. Interesanti, vai Askolda kungs ir pats inspicējis Krievijas militārās rūpnīcas? Vai varbūt varētu tomēr arī kādus faktus piesaukt - uzrakstīt jēdzīgu dokumentālu rakstu par stāvokli Krievijas kara rūpnīcās, piemēram? Citādi tas izklausās pēc gānīšanās "Delfu" komentētāju līmenī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas