Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Askolds Rodins: Nestāvēja pie ratiem

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Kaspars
K
Ir viena lieta - Skaisti runat un runat to ko gaida ko Tauta veelas (Pabarot Tautu - ar To ka kaadam Tipa Augstajam ruup). Cita lieta ir Fiziski kauko dariit lietas labaa. Skatoties To visu teatri - var saprast ka Prezidenta uzdevums ir Radiit Nopietno Telu Kas Nu ne uz mirkli nenoversis acis no Deputatiem - bet realitatee Prezidents diemzeel neko nedara... Nenormalo Valsts Stavokli var mainit tikai Saeimas Atlaisana - Tikai tad Ja Valdis Zatlers - rosinaas Saeimas Atlaisanu Tikai Tad es noticesu ka Vinam Rup Tauta, ja Vins to nedaris - Tas viss ir Teatris...
drakons
d
Presei viennozīmīgi bija jāuzliek 21% PVN. Ar ko šis bizness ir priviliģētāks par pārtikas ražošanu, degvielas tirdzniecību vai finanšu pakalpojumiem? Neredzu argumentu atsaucei uz preses brīvības principu. Redakcionālās neatkarības ķīla ir izdevēja finansiālā patstāvība. Iedzīvotājiem nav ar saviem pazeminātajiem nodokļiem jābalsta miljonāru Ēlertes un Ašeradena bizness tikai tāpēc, ka atbalstītu šo cilvēku divkosīgos un liekulīgos politiskos principus.
zvirbulēns
z
Un kas ir tas bēdīgākais no šādiem Rodina rakstiem? Tie maldina cilvēkus, sajauc cilvēkiem prātus, cilvēki vairs nesaprot, kas par ko atbild, kas ir prezidents, kas valdība, kas Saeima. Šādus rakstus sauc par netīrajām tehnoloģijām, manupulācijām, un labi, ka vismaz tagad šim netīrajam preses biznesam ir uzlikts nodoklis :)))
informācija pārdomām
i
Tātad vēlēšanas tomēr ir divpakāpju, jo iedzīvotāju izvēli jau nosaka iedzīvotāju skaits. Un nekad nebūs tā, ka veselš stats balso vienādi, katrā štatā balsos gan par vienu, gan otru kandidātu.
Šampēteris>strīdniekiem
Š
gr.POLITIKĒ[politika] - valsts vadīšanas māksla. gr.POLITIKOS[politiķis] - valstsvīrs - cilvēks, kas darbojas politikas laukā. P.S. Prezidents Latvijas Republikā ir vienīgā persona[fiziskā], kam Satversme piešķir likumdošanas iniciatīvas tiesības.
Students
S
Piekrītu Informācijai Pārdomām. Kurš tad saka, ka mūsu prezidents veido politiku? Mūsu prezidents var un drīkst izteikties par aktuāliem iekšpolitiskiem jautājumiem!
vilis
v
Piekritu zvirbulena viedoklim.Prezidents ir Satversmes garants,bet ne politikas veidotajs un pamacitajs.Musu satversme ir loti lidziga Vacijas constitucijai.Zinu kancleru Merkeli,bet man par kaunu nezinu,kas ir prezidents.
vdz
v
Pirmo reizi es Zatlerā ieklausījos un biju pārsteigta, ka mūžigās frāzes bija aizstātas ar daudzmaz sakarīgu situācijas vērtējumu.
Juris
J
Par ASV elektoriem. Elektori ir balsu skaitīšanas formula jeb "svars", kas tiek piešķirts katram štatam par tā iedzīvotāju izdarīto izvēli. Bet balso ASV tauta. Tas tā - pārdomām :-)
nu nu
n
ne vienmēr tik populistiski "iedzīvotāju vairākuma vajadzībām atbilstošu nostāju ". Kādu brīdi politiķi izdabāja vairākuma vajadzībām pēc strauji pieaugošas un nepelnītas materiālās labklājības, nu un kur tas noveda?
zvirbulēns
z
Es te runāju par Rodina rakstu -Nestāvēja pie ratiem Prezidentam nav jabūt politiskam spēkam, viņš tāds nemaz nav un, galvenai, nedrīkst būt :)
informācija pārdomām
i
tad kādi iebildumi pret to ka prezidents uzstājas parlamentā t.i. pilda savus amata pienākumus? Acīmredzot iebildumi ir pret runas saturu, bet lai tas nebūtu atklāti jāpasaka, sākas izdomātu problēmu apskatīšana :D
zvirbulēns
z
Izlasat LR Satversmi, tur viss ir pateikts, gan par prezidenta tiesībām, gan pilnvarām, gan pienākumiem. P.S. "Prezidentāla" un "parlamentāra" republika atšķiras ar pilnvaru sadalījumu, bet nenozīmē, ka ASV vispār nav kongresa vai Latvijā prezidenta - nu, protams, kurš gan apgalvo ko citu, es tas katrā ziņā neesmu :)))
informācija pārdomām
i
Un ja prezidentam putneļaprāt vispār nav teikšanas politiskos jautājumos, kāpēc tad vispār pastāv tāds amats?
informācija pārdomām
i
Par ko tad prezidents atbild, par zīmuļu skaitu un stāvokli uz sava rakstāmgalda vai tomēr viņš ir valsts vadītājs? Pēc putneļa loģikas iznāk, ka prezidents vispār nevar neko teikt, jo katru prezidenta uzstāšanos kāds var uztvert kā "ņirgāšanos". "Prezidentāla" un "parlamentāra" republika atšķiras ar pilnvaru sadalījumu, bet nenozīmē, ka ASV vispār nav kongresa vai Latvijā prezidenta.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas