Laika ziņas
Šodien
Migla
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Askolds Rodins: Nezinīši ceļu policijā

Kaut kā pieņemts uzskatīt, ka cilvēki ar policistu uzplečiem puslīdz orientējas vismaz tajā likumdošanas daļā, kas saistīta ar viņu tiešo pienākumu veikšanu. Izrādījies, ka tā domāt — tie ir dziļi maldi. Jau divus mēnešus ir spēkā grozījumi likumdošanā, kas paredz, ka šoferim nevajag vadāt līdzi auto apdrošināšanas polises "papīra variantu". Tomēr ir ceļu policisti, kas to pieprasa uzrādīt, un pat noformē administratīvā pārkāpuma protokolu, ja nav "aptaustāmā" polise nav līdzi.

Pieprasa tāpēc, ka nezina par izmaiņām likumdošanā, un tā laikam gan ir ne tik daudz ierindas ceļu policistu, cik viņu priekšniecības vaina. Nemainīgi palikuši ceļu satiksmes noteikumi, un tur ir prasība, ka polisei jābūt pieejamai. Tā atkal jau ir priekšniecības vaina, ja ceļu policisti nezina, ka dokumentu hierarhijā likumi stāv augstāk par noteikumiem. Ja noteikumos palikusi novecojusi, likumam neatbilstoša prasība, uz tās pamata nevar izvirzīt pretenzijas autobraucējiem. Ziņas par automašīnu apdrošināšanu glabājas ceļu policijai pieejamā datubāzē. Ja policists kaut kāda iemesla dēļ nevar iekļūt šajā datubāzē, autobraucējs pie tā nav vainīgs.

Ka būs izmaiņas viņu darbu skarošā likumdošanā, ceļu policistiem vajadzēja zināt jau pirms to stāšanās spēkā. Viens otrs nezina divus mēnešus pēc.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas