Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Askolds Rodins: Obamas prioritāte

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
dzeris
d
Ļoti liela kļūda bija Buša uzbrukums Irakai, aizmirstot Afganistānu, tur Ērglim pilnīga taisnība. Sadams Huseins Ameriku absolūti neapdraudēja, toties bija vienīgais nozīmīgais pretspēks Irānai, kas tagad stipri pacēlusi galvu. Par to Afganistānu - līdz šim tur ieviest savu kārtību nav izdevies nevienam stipri šaubos, ka arī amerikāņiem un NATO tas izdosies, tomēr nevienam ar varu uzspiest savu vērtību izpratni tanī reģionā jau nu nevarēs. Un Afganistāna nekad nebija vienota valsts, puštnu ciltis uz Afganistānas un Pakistānas robežas vienmēr dzīvojušas pēc saviem likumiem, un visas valdības bija spiestas ar tām sarunāties, diktēt savus noteikumus tie nevienam neļāva. Tā ka diez vai te var gūt kādu militāru uzvaru, drīzāk jau tiešām sarunāties ar visiem, bet vispār, man šķiet, jēga no tā visa būs maza, nauda gan aizies daudz. Un magoņu audzēšanu izdevās piebremzēt taisni talibiem, ar šariata likumu palīdzību, un taisni it kā NATO sabiedrotie - lauku komandieri, to atkal atjaunoja. Tā ka te vēl liels jautājums, kas ASV un Eiropai labāks - talibi vai "laicīgā" vara.
Ērglis
Ē
Tajā pašā laikā "offtopiks", bet patīkami - Obama pasūta piecas mājas tālāk GM vadītāju, kura ir saņēmusi valsts finansējumu nu jau 200 milijardu apmērā. Džeks labi ārdās - taisnība, jo lielākā daļa cilvēku neredz jēgu dot kompānijām naudu, ja tās joprojām grib rīkoties pa vecam.
Ērglis
Ē
Lai ari iepriekšējo valdību neapdomīgos militāros rekursus īsti neatbalstīju, Afganistāna tomēr ir interesants punkts - vienmēr ir licies, ka ASV vajadzēja nevis karot ar Huseinu, bet cīnīties par uzvaru cilvēciskajā, politiskajā un militārajā ziņā Afganistānā. Tā vietā Bušs iespringa par "sava papuča apcēlāju" un sākās totāls bardaks stratēģijā. Es arī uzskatu, ka Al Queda ir jāsakauj vai jāpadara maznozīmīga. Tikai padarot šo organizāciju jeb tas, kas no tās paliks par piemēru, kas notiek, ja sāk kačāt radikālisma teorijas, kas iekļauj visu nogalināšanu, kas tev nepiekrīt. Patīkami ir ari fakts, ka Obama māk izvēlēties vārdus un tas viņam paver daudzas durvis. Jo runāt ir jāmāk. Pat ar potenciālajiem partneriem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas