Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Askolds Rodins: Partiju lietus pār valsti

Pēc sēņu lietus sēnes aug jo naski. Jāsāk domāt, vai tikai pār Latviju nav nolijis partiju lietus, jo marts bijis bagāts ar jaunu partiju pieteikumiem.

No TB/LNNK aizgājušais Eiropas Parlamenta (EP) deputāts Guntars Krasts ņēmis savā paspārnē trīs sīkpartijas un, izveidojot apvienību, sagatavojies cīņai par vietām pašvaldībās un EP. Sestdien sanāks kopā Māmuļā.

Uzņēmēju sabiedriskā organizācija Politiskā laboratorija briest vai nu taisīt augšā jaunu partiju, vai arī, kā teicis tās vadītājs Arnolds Babris, "mēģināsim pārņemt kādu partiju vai varbūt sapludināsim partijas". Latvijā ir bijuši pārņemšanas gadījumi, sapludināšanas paraugstundu nupat sniedzis Krasts.

Klasisks partijas dibināšanas akts, tāpat sestdien, paredzēts Nacionālajā teātrī. Ja sanāks pietiekams skaits cilvēku, tad partija taps uz nesen dibinātās biedrības Tautas laiks bāzes un būšot sociāli liberāla. Šī ideja nav jauna, par to savā norietā, taču vēl brīvs no "mācītājiem", runāja Latvijas ceļš. Sākumam pēc dabiskā līdera izskatās Latvijas Pārtikas uzņēmumu federācijas izpilddirektors Didzis Šmits.

Šīs partijas dibinātājiem kā "zinātniskie vadītāji" klāt stāvējuši pazīstami ļaudis — bijušais Valsts prezidents Guntis Ulmanis un Tautas saskaņas partijas dibinātājs Jānis Jurkāns. Vairāk dibenplānā jaušami pāris kādreiz ar Andri Šķēli saistītu uzņēmēju un Oļegs Stepanovs — smagos noziegumos apsūdzētā Ventspils mēra Aivara Lemberga galvenais oponents.

Protams, cāļus skaita rudenī, taču vismaz pašlaik neviens no "perējumiem" nešķiet cerīgs, jo ar "jaunumu" un "gatavību strādāt" sen vairs nevienu nepārsteigsi. Politiskā piedāvājuma paplašināšanās nav nekas slikts, tikai ar to vien nepietiek. Ir jābūt arī idejām un spējai iedvest uzticību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas