Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Askolds Rodins: Rozes juridiskā uzplaukšana

Zemkopības ministra amatu ne pēc paša gribas zaudējušais un Saeimas deputāta mandātu atjaunojušais Zaļo un Zemnieku savienības valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Roze uzsācis aktivitātes diezgan negaidītā virzienā. Pēc izglītības biologs, kas karjeras sākumā tika nodevies selekcijas darbiem, tagad pievērsies Temīdas jomai. Viņa šābrīža pienesums ir priekšlikums kardināli paplašināt ģenerālprokurora amata kandidātu skaitu - lai to varētu ieņemt jebkurš diplomēts jurists ar desmit gadu darba stāžu.

Pēc tagadējās likumdošanas šo amatu var ieņemt cilvēks, kas vismaz trīs gadus strādājis par tiesnesi vai piecus - par prokuroru. Sava specifika amatam tomēr ir.

Pat Saeimas deputātam nav liegts nākt klajā ar muļķīgu iniciatīvu, kaut arī tās noraidīšana tāpat prasa laiku. Taču Rozes ierosmei ir arī otrais slānis. Viņaprāt, no darba obligāti jāatlaiž prokurors, kura rīcība apstrīdēta Eiropas Cilvēktiesību tiesā (ECT), un tiesa atzinusi, ka kriminālprocesa laikā pārkāptas sūdzību iesniegušās personas cilvēktiesības.

Te nu runa vairs nav par vispārīgu, bet ļoti konkrētu lietu. Smagos kriminālnoziegumos apsūdzētais Rozes «netiešais priekšnieks» Ventspils mērs Aivars Lembergs ir iesniedzis ECT divas šāda rakstura sūdzības. Ja Rozem šajā punktā sekmēsies, tas nozīmēs iespēju mēģināt ietekmēt prokuroru, kas uztur apsūdzību Lembergam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas