Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Askolds Rodins: Rozes ministra rezerve

Plašākai sabiedrībai nācis zināms, kādus ceļus gājusi Zemkopības ministrijas (ZM) t.s. Tehniskā atbalsta (TA) nauda laikā, kad zemkopības ministrs bija Mārtiņš Roze (ZZS). Pēc bijušā ministra paša teiktā, šī nauda domāta "neparedzētiem gadījumiem, dabas stihiju seku novēršanai, ugunsgrēkiem".

Doma jau pareiza — ZM jābūt naudas rezervei, lai nelaimē nonācis zemkopis varētu saņemt palīdzību. Prakse tomēr bijusi stipri atšķirīga. Nevar teikt, ka zemnieki, pār kuru galvām nākuši "neparedzēti gadījumi", nav no TA saņēmuši neko. Ir saņēmuši, tikai viņu īpatsvars atbalsta saņēmēju vidū (10%) nav liels. Saņēmēju sarakstos dominēja tā vai citādi ar ZZS un Rozi saistīti cilvēki, un daudzi ministrijas finansētie pasākumi tikai visai nosacīti var tikt uzskatīti par atbalstu lauksaimniecībai. Neoficiāli šī īpaša statusa naudiņa tikusi dēvēta par "ministra rezervi", jo tieši viņš bijis izlietojuma noteicējs.

Ja nodokļu maksātāju nauda izlietota ne tā, kā paredzēts, tas nozīmē, ka, iespējams, jārunā par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu — situācijas izpratnes trūkuma dēļ vai tīšu, jo "nekas par to nebūs". Varētu būt darbs prokuratūrai. Tomēr jebkurā gadījumā bieži piesauktā politiskā atbildība (gan pašam, ja āda būs vesela, ­g­an viņa partijai) var "uzrasties" nākamajā rudenī, kad paredzētas Saeimas vēlēšanas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas