Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Askolds Rodins: Saeimas atlaišanas jautājums

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
imants
i
Šodien vēlētājs ir dusmīgs uz Saeimu, uz MK. Var parādīties situācijas (nedod Dievs), kad šādu tautas „mīlestību” izpelnās arī valsts prezidents, valsts kontrolieris, Satversmes tiesas priekšsēdis vai tiesnesis, Augstākās tiesas priekšsēdis vai tiesnesis, Ģenerālprokurors, KNAB vai SAB vadītājs.... Nav jau runas par vienkāršu nepopularitāti. Un šīs amatpersonas tautas varas deleģējumu saņēma no nemīlamās Saeimas. Ja konsekventi iet tālāk, var jau pievienot vēl vienu teikumu: Vēlētāji var atsaukt jebkuru Saeimas vēlētu valsts pārvaldes amatpersonu iesniedzot likumprojektu par tās atsaukšanu. Kāpēc ne, ja jau Latvijā, valsts pārvaldes augstākajā ešelonā, uzplaiksnījusi tik liela tautas mīlestība, ka nezin kur to likt? Tautas permanentās tiesības uz revolūciju , kaut arī tas nav juridiski noformulēts nevienas valsts konstitūcijā, mēs taču atzīstam? Atzīstam tiesības gāzt gadsimtiem valdījušos monarhus, dinastijas. Graut impērijas, ja tajās kļuvis neomulīgi dzīvot. Ar ko, šai gadījumā, atšķiras Saeimas vēlētas amatpersonas no vēlētās Saeimas, ja tās strādā slikti vai labi apzog valsti, nodokļu maksātājus? Un beidzot - kā palika ar karsti mīļo domu par tautas vēlēto Valsts Prezidentu? Ja jau tāda ir tautas politiskā griba, tad diskusiju par Satversmes grozīšanu un iespējām atlaist Saeimu ir vērts papildināt ar otru populistisko diskusiju par tautas vēlēto prezidentu.
Jautājums
J
Kas tas tāds-Andrejeva flaga?Nu nevajag izlikties par to ,kas neesi!!
dzeris - latvietis
d
Paldies, es pats arī domāju, ka sevišķi gudrs neesmu! Vienmēr priecāšos par konstruktīvu kritiku.
Latvietis
L
Ko no tevis alkonaut vispār var prasīt? Muļķis esi un tāds arī paliksi. Pats gan to kā jau ar prātiņu apdalīts to nesapratīsi nekad. Normāla aizsragreakcija citādi sajuktu prātā, ja kādu dienu pēkšņi atklātu cik gan dumjš esi.
dzeris
d
Bet, ja nopietni, nekāds vairākums gan pret saeimas atlaišanu nebija, pret to bija ,liekas, 3-4%, 95% bija par, tie, kas nepiedalījas - tādus nekur neskaita un uzskata ppar kaut ko līdzīgu vai nu lumpeņiem, vai garīgi nenobriedušiem, tā ka zvirbulēns, latvietis un pārējiem, kas te runā par vair;ākumu, vajadzētu šo te demagoģiju beigt,(kaut arī saprotu, ka nebeigs -no "latvietis" ko tad vispār var prasīt, bet zvirbulēns atstrādā savu algu, un to arī saprast var, katram kaut kā jādzīvo.
Juriste
J
Satversme ir jabut sakarigam priekslaicigu velesanu sarikosanas mehanismam, paredzot gan tautas tiesibas (ar sapratigu kvorumu), gan Prezidenta tiesibas priekslaicigi atlaist Saeimu. Iesaku izlasit izsmeloso konstitucionalas komisijas analizi par so jautajumu (atrodama www.president.lv). Egilam Levitam ar savu autoritati ir izdevies panakt, ka gan pozicija, gan opozicija patlaban ir vienojusas lietu virzit uz prieksu; tomer gruti pateikt, cik ilgi si vienosanas bus speka. Tadel Zatleram un tautai jaturpina spiediens. Mulkiga spriedelesana te nav vieta.
Latvietis
L
Tavs pretarguments ir retorisks. Vai Diena Ventspils lietā atklāti nenostājas Stepanova un Co pusē? Vai Stepanovs un Co nav deklarējis, ka grib pārdot Ventspils naftu krieviem? Vai Kristovskis neatzina, ka saņem naudu no Stepanova? Tie ir fakti, kurus nevar ne ar kādiem retoriskiem pretjautājumiem noliegt. Tos gan var izlikties neredzam, kā te daudzi dara. Bet ne noliegt.
Pilsonis
P
Un Gruzijas atbalsta gājienam pa priekšu drasēja urļiki ar Krievijas karogiem. Ko nu? :)
edgars
e
Bet referendums parādīja, ka lielākā daļa tautas tomēr māk lasīt un saprot, ko konkrētie labojumi referendumā būtu devuši... ======================== Tāds viedoklis ir pašapmierināšanās / pašapmāns. Ne jau visi, kas karstajā vasaras dienā nevarēja vai vienkārši negāja, jo vēl īstais brīdis nebija pienācis, ir pret grozījumiem Satversmē. Saeimai un valdībai uzticas knapi katrs desmitais no valsts iedzīvotājiem. Tā jau ir krīze.
Latvietis
L
Tev jau nav nekādu argumentu. Tu nevari atbildēt kāpēc Diena tik ļoti aizstāv Oļegu Stepanovu un Co Ventspils lietā? VCai Stepamovs negrib Ventspili pārdot krieviem? Vai Stepanovs nefinansejā saietu Doma laukumā? Kristovskis pats to atzina 100. pantā. Vai Doma laukumā nebija mozaīkas un Andrejeva flagi? Atbildi kaut uz vienu no šiem argumentiem, jeb proti tikai apsaukāties.
Murgs
M
Ideja par saeimas atlaišanu ir OK. Bet referendums parādīja, ka lielākā daļa tautas tomēr māk lasīt un saprot, ko konkrētie labojumi referendumā būtu devuši... Ja referendums būtu par ideju, ka tautai dot tiesības atlaist parlamentu, aizietu diezgan daudz cilvēku. Konkrētie Krīgera, JL un Co piedāvātie grozījumi bija murdgaini, kas ļautu destabilizēt valsti. p.s. Askold...ej pensijā...
dzeris
d
Nu nevajag tautai vispār nekādas tiesības, to jau viņa referendumā parādīja. Tur nu man jāpiekrīt zvirbulēns un pat komiķim ar segvārdu"latvietis" Un kādu valdību pelna - tādu arī dabū, un, tā ka vairākumu viss apmierina, tad par kādām tur saeimas atlaišanām vēl runa? Ieteiktu atstāt šo te saeimu uz mēžu, lai nedestabilizētu situāciju valstī. Krievi, baltkrievi, turkmēni utt. taču ļoti apmierunāti.
Anna
A
Diemzel,tadi idioti ka t,s."latvietis" vel musu tauta pa kadam atrodas - ja nav sapratigu argumentu,tad taisa sazverestibas teoriju.
zvirbulēnam
z
Kopš kura laika 3 % ir tautas vairākums?
Latvietis
L
Vai tad Kremlis un Stepanovs nedzied vienā stabulē? Un Roģisn viņiem piebalso. Un daži muļķīši pēc viņu stabules iet dancot Doma laukumā kopā ar Mozaīku un Andrējeva flagam plīvojot. Vai tad tā nav? Paskaties apkārt ar vaļējām acīm nevis Dienas sazombētām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas