Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Askolds Rodins: Štrams — abet izmanīgs

Sanācis. Piesardzīgs gaisa kuģotājs, ja balons nelaikā sāk slīdēt lejā, atbrīvojas no balasta maisiem. Par koruptīva nozieguma izdarīšanu aizdomās turētais bijušais Rīgas domes attīstības departamenta direktors Vilnis Štrams rīkojās līdzīgi — ar pilnvarnieku starpniecību pārrakstīja savu īpašumu uz sievas vārda.

Tas nāca zināms otrdien, kad KNAB ieradās Uzņēmumu reģistrā, lai uzliktu arestu Štramam piederošajam uzņēmumam. Palaikam jau notiek tā, ka, nelabu nojautu mākti, vīri atdod mantu sievām, lai, nonākot ciešākā saskarē ar Temīdas ļaudīm, formāli būtu pliki un nabagi. Kā baznīcas žurkas. Štrama gadījums ir īpašs, jo uz uzņēmuma veidlapas nodrukāto pilnvaru viņš parakstījis, atrodoties apcietinājumā. Ir tikai Štrama paraksts, nav pat uzņēmuma zīmoga nospieduma, ko likums, iespējams, nemaz tā īsti neprasa. Acīm redzot savulaik, stipri sašaurinot notariāli apstiprināmo dokumentu klāstu, iebraukts otrā grāvī. Ja Štrams būtu uzrakstījis, teiksim, testamentu, nebūtu ko iebilst. Taču pilnvara… Eventuālos pilnvarotos jau cietumā neielaiž. Tātad bija kāds, kas dokumentu atnesa parakstīšanai un pēc tam iznesa. Šādi pavisam nepārprotami mēģinājumi nobēdzināt mantu, kas notiesājoša sprieduma gadījumā varētu tikt konfiscēta, būtu tiesiski apstrīdami.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kas agrāk bija neiespējams, šodien ir digitāls

Par tehnoloģiju attīstību, e-paraksta pilngadības sasniegšanu un digitālo iespēju paplašināšanos Guntars Gūte sarunājas ar VAS Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs (LVRTC) valdes priekšsēdētāj...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas