Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Askolds Rodins: Tiesībsargs un viņa birojs

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
tara
t
Manupraat tas, ka tiesiibsarga birojs nokljuva sabiedriibas uzmaniibas centraa noraada uz to, ka probleemas ir. Jautaajums, kaa shiis probleemas risinaat. Vispirms sabiedriibas aktiivaakaa dalja, NVO un plashsazinjas liidzeklji nekaadaa gadiijumaa nedriikst atslaabinaat uzmaniibu. Lai sakaartotu savu saimnieciibu un veiktu produktiivu darbu, tiesiibsargam nedriikst dot paaraak ilgu laiku. No biroja ir jaaprasa aktiiva darbiiba un rezultaati. Ja tas nenotiek, tad jaatgriezjas pie tiesiibsarga speeju vadiit biroju izveerteeshanas un jaamaina tiesiibsargs. Latvijaa atradiisies cits, daudz labaaks, ja patreizeejais netiek galaa.
AD
A
Taisnība. Tiesībsargam ir jābūt tur, kur indivīds nespēj pats sevi tiesiski aizstāvēt. Cik lietas līdzīgas tām, kuras izskata Eiropas tiesa, (bet Latvijas mērogā) Apsītis ir ierosinājis? Un, ja nav, tad kāpēc? Neviens neiesniedz sūdzības? Nu, tad jau tas Tiesībsarga iestādījums vispār nav vajadzīgs un to var "nooptimizēt" līdz nullei.
replika
r
ombudam būtu jābūt klāt tur, kur cilvēks ne vienmēr pats spēj sevi aizsargāt. Piemēram, ja ir aizturēts policijā, vai tiek turēts apcietinājumā. Ja ir vismazākās aizdomas par spīdzināšanu. Ja kādu latvieti krievs nepieņem darbā tikai tāpēc, ka latvietis nerunā krieviski. Ne tikai par globālām lietām, bet par konkrētas personas konkrētu problēmu.
Karamba
K
Kopumā jau Apsīša jautājums ir vairāk par imidžu.Jo reāli jau kantorim tikai dekoratīva loma, tā iemesla dēļ, ka mūsu vadoņu saprašanā vērā ņemams ir tikai līdz Mēnesim 5x pārsūdzēts tiesas spriedums, nevis visādas pļāpas no VK Sudrabas vai tiesībsarga.Ombuts varētu kaut no rīta līdz vakaram pareizos tekstus atskaņot, un kas par to,lai tak runā.
dzeris - Vija
d
Nevajag jaukt inteļiģenci ar gļēvumu un konformismu. Imnteļiģents cilvēks vienmēr ir opozīcijā, un, viņam asinīs izjust netaisnību.
gm
g
Vecā koalīcija labi zināja ko darīja, kad uz tiesību Tālāvas taurētāja sparīgo un skaļo amatu izvirzīja maigu koklētāju. Muzikāls jau viņš ir gana, tomēr tur kur sabiedrībai vajadzīgs taurētājs, kurš spējīgs uzrāpties kokā visaugstākajā un visskaļāko signālu pūst, tur neder maigs koklētājs, kurš liegi strinkšķina koku paēnā. Vecie buki zināja, ko dara. Sabiedrība nesadzirdēs briesmu signālu, kad burlaki atkal jās sirot.
žoržs
ž
tādu cilvēku koalīcija izvēlējās - nekaitīgu valsts institūciju dekorētāju un tāpēc ar nav ko brīnīties, ka tā pati saeima izlemj, ka ar šo priekšnieciņu viss kārtībā, ka vajag tik atlaist tos nemiera cēlājus un viss atkal būs labi.
dzeris
d
Tam Pipo - es, patiešām, neatceros, par ko tur īsti gāja runa. Tam Puika - par to jau iet runa, ka vajadzīgs pilnīgi cita veida vadītājs, lai arī ierindas darbiniekus varētu attiecīgi ievirzīt, un arī tai VCB visi nemazs nebija tik slikti. Katrā ziņā, mūsu laikos uzdrīkstēties protestēt, riskējot zaudēt labu darba vietu, arī kaut ko nozīmē, nevar jau tā nosodīt cilvēkus tikai tāpēc, ka viņi negāja līdz galam.
Puika
P
Tiesībsarga birojs nemaz nevarēja kļūt par autoritatīvu biroju, jo saglabājot "ekspertus" no VCB laikiem nekas tur nevarēja sanāk. Pierādījums manis teiktam ir tas, ka arodbiedrības izveides iniciatīva nāca tieši no bijušajiem VCB darbiniekiem, kuri pieraduši skaisti runāt, atrakstīties, bet ne reāli darbus darīt. To atkal apliecina tas, ka daudzi solījās rakstīt atlūgumus, ja Apsītis paliks amatā. Apsītis amatā palika, cik uzrakstīto atlūgumu - NEVIENS.
Pipo
P
Viena pagale nedeg. Kārtības nav Tiesu sistēmā, tiesībsarga resorā, par Maizīti man trūkst vārdu, tāpēc rodās jautājums, cik ilgi tas turpināsiesun kur mēs ejam. Visas polēmiskās sarunas ir kaķim zem astes, lieka laika un nervu nosišana. Dzeri, varbūt Tu atceries, kāpēc Apsīša vārds laiku atpakaļ, tika plaši pieminēts masu sazināšanas līdzekļos.
dzeris
d
Rodinu, principā, tātad, biroja darbs apmierina? Nešķiet, ka tiesībsarga galvenais uzdevums ir nevis būt birokrātam no savējo vidus, bet, uzdrīkstēšanās konfliktēt taisni ar šo te pašu birokrātisko valsts sistēmu pilsoņu interesēs? Rodins pēkšņi kļuvis līdzīgs Tabūnam, izbujušam kompartijas lozungu bļāvējam, kuram ar galviņu tā ir, kā ir kas, vēl atvien, uzskata, ka tiesībsargs nedrīkst vērsties "pret valsti" ( t.i. pret birokrātiju), nesajēdzot, ka taisni tas ir tiesībsarga galvenais uzdevums? Par to reputāciju - nešķiet, ka sen jau nav nekāda reputācija tautā, un taisnitur tai reputācijai jābūt? Starp birokrātiem, kurus viņš neaiztiek, tēlodams neitrālu skatītāju - tur, protams, laba reputācija. Apsveicu, Rodin, Jūs strauji progresējiet! Tikai - kā uzdevumā?
Vija
V
Tā vakardienas parunāšana bija tāda savāda pēc visas tās žurgas, kas izplūda no tiesībsargu mājās. Cilvēki, kuri to visu noorganizēja, cieņu nevieš. No malas izskatās, ka Apsīša kungs ir pārāk izteliģents cilvēks, lai tiktu galā ar bābu kariem!
zvirbulēns
z
Apbrīnojami tukšs rakstiņš! P.S. Par Parex jāraksta, par Parex, Askold, veco zēn!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas