Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Askolds Rodins: Trekno gadu ēnā

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
dzeris
d
Es domāju, te taisni iet runa par augstāko ierēdniecību, nevis par ierēdņiem vispār, lielākā daļa jau dara savu darbu, un nekādus tūkstošus nesaņem. Velns, bet nekādīgi nevaru saprast, ko dara 40 - 50(!) priekšnieki zemkopības ministrijā? Un cik tad vietnieki un pārējie?
Ierēdne-Rodinam
I
Nosauciet, kuri ierēdņi Zemkopības ministrijā sa;nem valsts apmaksātus telefonus! Deru, ka tādi pa visu ministriju salasīsies 40-50, bet visi būs priekšnieki, taču ne jau vairums ierēdņu, vecāko referentu! Ja katrs "D." žurnālists no darbavietas saņem apmaksātas telefona sarunas, tad tas ir vairāk nekā ministrijā, jo tur ne katrs darbinieks saņem darbavietas apamksātas sarunas saviem telefoniem. Nebāziet vienā maisā visus ierēdņus vai arī tā rakstiet - visi vai tikai daži.
Ierēdne
I
Es kā ierēdne 2006.gada beigās saņēmu 300 latu algu. Ja valsts tagad atgriezīsies pie 2006.gada algā, vai komunālie maksājumi (īre, apkure, elektrība) un pārtikas cenas, kā arī PVN arī atgriezīsies 2006.gada cenu līmenī? P.S. Man kā ierēdņa zemākajam līmenim, vecākajam referentam, un tādi ierēdņi ir vairumā, nav pilnīgi nekādas teikšanas, ko lemt, ko un kā darīt, kādus lēmumus pildīt, kādus ierosināt, jo to nosaka ierēdniecības augstākais līmenis, ministri un valsts pelēkie kardināli. Nelejiet visu virsū ierēdniecībai, bet vispirms uzziniet, kas valstī reāli pieņem lēmumus.
Šampēteris
Š
Šķiet, ka Baltā Nama mauriņa uzrakšana nav tikai pliks PR. Latvijā vēl ir aprīlis. Ja nebūsim lepni cietēji, novembrī nebūs kauns karogu pacelt.
Pipo
P
,, Cerību iela,,un,, Ugunsgrēks,, novecojušas seriālu tēmas. Ieteiktu seriālu meistariem aktuālu, vēlešanu un krīzes simbolu- ,,Latvijas ierēdņu masturbācija,, .
dzeris - Funts
d
Šī te kritiskā masa, kad ierēdniecība kalpo tikai sevis atražošanai un nevis palīdz, bet kavē valsts attīstību, jau sen sasniegta. Jau sen izveidojusies ierēdniecības korporācija ar savsrtarpēju piesegšanu un visu pārējo.
Funts
F
Ierēdniecība atspoguļo sliktākās latvju īpašības.Bezdomu iztapīgu centību izpildot " kungu" pavēles un pārmēru uzpūtību saskarē ar " parasto tautu" .Šitas kokteilīts ir senām saknēm, jau kopš Kārkliņu- Kārklingu laikiem.Tāpēc jāīsina skaitliski cik vien iespējams, jo citādi, pieņemu, ka tik mazā valstī kā Latvija ierēdņu skaits var sasniegt tādu kā kritisko masu, kad pēkšņi izrādās- visi birokrāti viens otru kaut kā pazīst, ir paziņas, kopīgi draugi, utt un tad pamēģini šim " tīklam" kaut ko izdarīt.
Tepat
T
dažādu portālu komentāros kaut kur tika lasīts, ka Finansu Ministrijā pēdējos gados darboņu (drīzāk jau liekēžu) skaits ir DUBULTOJIES un sasniedzot bezmaz vai 600!! Pie tam agrākās nodaļas pārtaisītas par departamentiem - nu protams tad priekšniekiem (un katram esot DIVI vietnieki) var kārtīgi palielināt algu. Bet funkciju skaits KRIETNI SAMAZINĀTS! Arī transporta izdevumi ir vieni no lielākajiem - varētu padomāt, ka sēž nevis savos kabinetos Vecrīgā, bet DARBA darīšanās nepārtraukti jābraukā pa valsts tālākajiem nostūrīšiem! Repše - pirms runāt par taupību un algu/pabalstu samazināšanu, sāc varbūt ar pašav adītās iestādes staļļu izmēzšanu! Būtu interesanti uzzināt, cik finansu ministrijās strādā citās zemēs - Igaunijā, Lietuvā, Zviedrijā, Čehijā, Slovēnijā! Man tādas aizdomas, ka pāris reižu mazāk vismaz...
Jocīgā
J
Oho! Čaklie darba rūķi jau strādā un komentāru uzspēj ieklimpināt.!.
zaķis
z
Ierēdnīši joprojām darba laikā šiverē pa frizētavām, saloniem, veikaliem, pa kabinetiem svin jubilejas, paķer kādu brīvdieniņu.... tā kā pārslogoti (ar izņēmumiem) jau nu nav! Pie tā visa tā pierasts, ka pamēģini tik kaut ko atņemt!
Pipo
P
Beidziet gaiņāt pirmās pavasara mušas. Parādiet vienu valsts ierēdni,kurš slaucīs savu pakaļu ar egļu skujām,ja pie rokas gozējās smaržīgs ,krāsains,, SERLA,, papīrs? Ļaut ierēdņiem stādīt taupības modeli var salīdzināt ar zupas porciju sadali,kur tautai pienakas cauras karotes.
ha ha
h
... Joprojām "treknajos gados" dzīvo Finanšu un Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija... Kā tad tā? Vai Repše vēl nav samazinājis savu algu? Viņš taču solīja!
dzeris
d
"BEZ izpētēm un koncepcijām."
dzeris
d
Nu būtu jau labi, ja tiem ierēdņiem tā domāšana pēkšņi "mainītos", un tie sāktu"izprast", "apzināties", utt. bet tā ir utopija, tā nenotiek. Lai izmainītu šo sistēmu, nepieciešama dzelžaina politiska griba un skaidri nosprausts mērķis, nevis visu nodošanas pašu ierēdņu rokās. Lūdzu, izeja ir vienkārša, jau rakstīju - ņemt par paraugu Igauniju, un veidot valsts pārvaldi pēc to parauga, ar korekcijām utt. Un darīt to ātri, gadu garām "izpētēm" un "koncepcijām", jo to neļauj situācija

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas