Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 5. oktobris
Amālija, Amēlija

Askolds Rodins: Ugo Čavess un viņa draugi

Šonedēļ kreisais ekscentriķis Venecuēlas prezidents Ugo Čavess divas dienas ciemojās Maskavā, kur pēdējo reizi pabija pirms diviem gadiem, noslēdzot līgumu par Krievijas ieroču un bruņojuma piegādēm un saņemot licenci Kalašņikova sistēmas automātu ražošanai. Tikšanās ar Krievijas prezidentu Dmitriju Medvedevu risinājās aiz slēgtām durvīm, taču ir zināms, ka atkal tika slēgti darījumi par ieroču (pat dīzeļa zemūdeņu) pārdošanu Venecuēlai un sadarbību naftas un gāzes ieguvē šajā valstī. Jāpiebilst, ka naftas Venecuēlā ir vairāk nekā Krievijā.

Čavess atveda Medvedevam labasdienas no Fidela Kastro. Labi, ka tā, ka ne no Simona Bolivara. Divām stipri atšķirīgām valstīm, Krievijai un Venecuēlai, tomēr ir vairākas kopīgas iezīmes: nepatika pret demokrātiju, centieni kontrolēt plašsaziņas līdzekļus un svarīgākās ekonomikas nozares. Krievija šajā ziņā tikusi tālāk. Kvēlais Amerikas nīdējs Čavess Maskavā, kaut arī uzvedās trokšņaini, lielu muti tomēr nebrūķēja.

Savu sakāmo viņš vakar pateica Minskā, iebraucis pie sava Baltkrievijas drauga Aleksandra Lukašenko: "Mēs cīnāmies pret vienu un to pašu pretinieku — imperiālistisko Ameriku un valstīm, kas ir tās sulaiņi." Dabiski, neviens neiebilda. Interesanti, vai sekotu (un kāda?) reakcija, ja viņš šos no sirds nākušos vārdus būtu pateicis Maskavā?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kas agrāk bija neiespējams, šodien ir digitāls

Par tehnoloģiju attīstību, e-paraksta pilngadības sasniegšanu un digitālo iespēju paplašināšanos Guntars Gūte sarunājas ar VAS Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs (LVRTC) valdes priekšsēdētāj...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas