Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Askolds Rodins: Uz Ameriku bez vīzas

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Aivars K.
A
Kad es vasarā mainīju pasi, speciāli vērsu uzmanību uz to, lai aizpildītu aili Pirkstu nospiedumi, jo zināju, ka tāda ir ASV prasība. Nē, tos mēs pasē neievietojam. Tagad, lai aizbrauktu uz ASV, man būs vēl vismaz 2 reizes jāiet uz PMLP mainīt pasi un jāmaksā 15 latu. Un v'ēl citas neērtības, saistītas ar paraksta tiesībām. Paldies dzimtajai valstij un tās ierēdņiem. Starp citu, kāda dāvana, izejošais tūrisms tikai pasliktina valsts maksājumu bilanci.
yes
y
Paldies Prezidentam Busam un Vairai.
reālists-DANIEL2
r
Ne lielkulība, ne blefs ! Tā ir DĀVANA (nekad neesi dāvīnājis nederīgas lietas ?), un ''dāvinātam zirgam zobos neskatās'' ! Ko vēl varēja sagaidīt šādos krīzes laikos ? PALDIES par to pašu bezvīzu režīmu !
reālists
r
Poliem neiedeva - pēc Polijas ilgās kaulēšanās un pieklājīgās summa izplēšanas no ASV par pretraķešu bāzes ierīkošanas atļauju - tas nav brīnums ! Šitāda ''nekaunība'' no poļu puses - atņemt ASV tik' vajadzīgos dolārus krīzes laikā !
d'Andris
d
Šajā krīzes vēlēšanu laikā Amerikā parādījās 3 vēlēšanu dalībnieks Džo Santehniķis :) Nav svarīgi, ko viņš tur daudz runāja, bet mums parādās tās puses dzīves realitāte. Nava jau tur tikai medus maize vien, brīžiem auto un māja jāatdod, no nodokļiem visi izvairās un arī vietējie strādā bez visām nepieciešamajām licencēm ... Kam mums tā Amerika ... Īrija, Zviedrija? Tikai savā zemē strādājot ar galvu un rokām par "prezidentu" var tikt!
Aivars
A
Un kad ieviesīsim Amerikas progresīvo ienākuma nodokli?
YL
Y
Jūsu naids pret Ameriku, izskatās, viņiem bijis zināms. Ko tad jūs meklējāt tajā nīstajā Amerikā?
daniel2
d
BEZVĪZU REŽĪMS IR KĀRTĒJĀ ASV LIEKULĪBA. Ko darīja Latvija, lai samazinātu atteikto vīzu daudzumu? Neko, jo tā bija pašas ASV politika attiecībā pret Latvijas pilsoņiem. Bija jāveido t.s. "melnais saraksts", kuru regulāri papildināja ar jauniem vārdiem, lai šādi atvieglotu jau sen iecerēto bezvīzu režīmu nākotnē. Ja klerkam aiz lodziņa vēstniecībā šķitis, ka vīzas tīkotājs izskatās par kārtējā patvēruma meklētāju vai arī par tādu kaut kad nākotnē varētu kļūt, tad pilnīgi bez jebkādas argumentācijas un iespējas sevi aizstāvēt saruna izbeidzas un viss - tavs vārds uz visiem laikiem tiek ierakstīts "melnajā sarakstā" un par bezvīzu braucienu uz ASV vari aizmirst. Šādu gadījumu ir ļoti daudz un uzzināt iemeslus atteikumam nav iespējams. Tādēļ jēdziens "bezvīzu režīms ar ASV" ir blefs. Tāda nemaz nav.
lno
l
Jauki! Es tomēr nepiekritīšu apgalvojumam, ka līdz šim bija objektīvas grūtības iegūt vīzu. Kad mēs 2003. gadā lūdzām ASV vīzu 3 personām braucienam uz Ņujorku, tad liels bija mūsu pārsteigums, ka saņēmām to uz 10 gadiem. Arī gala punktā mūs nesagaidīja nekāda nopratināšana. Bija tikai viens jautājums: ceļojuma mērķis. 2005. gadā bez jebkādiem starpgadījumiem biju Floridā. Daudz vairāk jautājumu pirms iestāšanās ES man parasti uzstādīja Stokholmas lidostā.
xyzzy
x
protams, jauks notikums, taču šis: "Bezvīzu režīms ar Ameriku ir kā apliecinājums, ka esam iesakņojušies Rietumu pasaulē, ka bez atlaidēm atbilstam priekšstatiem par demokrātisku valsti" skan šaubīgi. ASV "bezvīzu valstu" sarakstā ir arī Bruneja - nez vai saucama par demokrātiju atbilstoši Rietumu priekšstatiem. Taču piekrītu, ka mums tas ir svarīgs un iepriecinošs notikums!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas