Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Askolds Rodins: Uz atzīšanas ceļa

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
zib
z
Tikai viens jautājums. Kamdēļ tiek regulāri lietots nosaukums- medvedeva un Sarkozī pamiera plāns. Varētu domāt, ka karš ir starp krieviju un Franciju. Tas ir Sarkozī piedāvātais plāns, kuru parakstīja krievijas un Gruzijas prezidenti. Pietam lietojot šo apšaubāmo nosaukumu medvedevs tiek nosaukts pirmais. Tā arī ir-mazais krievu perdelis (kurš visas savas advokāta runas atskalda kā galviņā iekaltas) taču ir vislielākais miera nesējs.
Japonskij Gorodovoi
J
"1. Ātri gan. Vakar ar pāris stundu starpību abas Krievijas parlamenta palātas (Valsts dome un Federācijas padome) draudzīgi nobalsoja par dokumentu, kurā Krievijas prezidents Dmitrijs Medvedevs tiek aicināts atzīt Abhāzijas un Dienvidosetijas valstisko neatkarību. Tikai prezidentam ir tiesības uzdot Ārlietu ministrijai sagatavot šādam aktam nepieciešamos dokumentus un tos publiskot. Paredzams, ka Medvedeva lēmums nebūs ilgi jāgaida, un, visticamāk, tas būs pozitīvs. Citādi nebūtu deputātu mērkaķošanās ap aicinājumu prezidentam ... 2. Krievijas vienīgais acīmredzamais ieguvums no starptautiski neatzīto "valstu" atzīšanas būs iespēja šķietami leģitīmi, noslēdzot vajadzīgos līgumus, saglabāt militāro klātbūtni Abhāzijā un Dienvidosetijā. Ir skaidrs, ka pēc karadarbības Dienvidosetijā Krievijas karavīri nekādi nevar tikt uzskatīti par miera uzturētājiem, jo Krievija ir parādījusi, ka tā pilnīgi noteikti ir viena no konfliktā iesaistītajām pusēm. 3. Miera uzturēšanas spēki tomēr jākomplektē no konfliktā neiesaistītu valstu pārstāvjiem. Protams, Krievija de facto var to nepieļaut un pasludināt, ka tās militārais kontingents tad arī ir īstie miera uzturētāji. Pasludināt, protams, var, tikai starptautiski tas būs Gruzijas teritorijā dislocējies okupācijas karaspēks. " Rodins ************************************************* ****************************************************** 1. Jums tā tikai liekas ... Latvijas Saeimas deputātu blusu rosību, centienos a priori "nosodīt" Krievijas "rīcību" notikumos par kuriem tiem nebija pat mazāka priekšstāta, Krievijas deputātu "mērkaķõšanās" tomēr nav spējusi pārsniegt ... Droši vien krievu deputātiem vienkārši vēl nav tādu "padomdēvēju", kā amerikāņu sūtņi, kas ir spējīgi jau laikus teleportēt Latvijas "tautas kalpiem" 'pareizo" domas gaitu. Pēc kā, amerikāņu sūtnim, atliek vienīgi apmeklēt Latvijas Saeimas sēdi un pārbaudīt vai latvju tautas "kalpu" paustajam amerikāņu "vecākā brāļā" lēmumam nav kādu stilistisko vai orfografisko kļūdu ... 2. Tā Jums tikai liekas ... (Es esmu malacis un mainīju p.1 sākumfrāzes stilu. Jūs to noteikti esat pamanījusi ....). Ne visi Krievijas ieguvumi ir, taču uzreiz tik acīmredzami ka amerikāņu zaudējumi "optimālaka veodā" īstenot "kluso" militāro un militari politisko invāziju Aizkaukazas regionā ... Cik Jums ir pirkstu, Rodina kungs ...? Teiksim, uz vienas rokas ... Man ir sajūta ka tie, visai drīz Jums ļoti noderēs lai uzskaitītu pārējos Krieviejas ieguvumus, kuru skaits tālu pārsniegs "ciparu" viens ... 3. Tādu dabā nepastāv ...
dzimmijs13
d
Krievijas augšpalātas spīkers skaidri un gaiši pateica, ka Krievija vienmēr ir dominējusi šajā reģionā un dominēs nākotnē. Visi notikumi ir tikai pakārtoti šai ģeopolitiskajai vēlmei. Un krievu apziņā 'diženās lielvalsts" intreses ir pāri stāvošas kaut kādai starptautisko attiecību loģikai. Protams, viņi paši skaidri apzinās savu argumentu 'caurspīdīgumu" - nu un? Skolā, vēstures stundās taču apguvām "mazākā ļaunuma" koncepciju, šis princips krievu apziņā ir dzīvāks par dzīvu. Un dažos komentāros izskanējusī doma, ka nevajag Krieviju "kaitināt" - klusēšana tikai un vienīgi palielinās agresora apetīti. Kura tā jau ir neizmērojama.
iecietigais
i
runaajot par asv - I love the irony when a leading power broker of the neocon agenda to invade and dominate Afghanistan, Iraq, and Iran accuses Russia of imperialism.
Ivars Graudums
I
Labi buutu ja visi komentaari buutu latvieshu valodaa. Es krievu valodu nesaprotu.
asharaf
a
Ja Krievija būtu demokrātiska valsts, tad varētu runaat ka tā ir kautko zaudējusi. Bet īstenībā NATO jaukšana tai ir ieguvums, jo bez NATO ASV būs grūti realizēt savus plānus. Nav īsti skaidrs kāpēc tik bieži tiek pieminēts kā kautkas izskatās/izskatīsies "starptautiski" ja tas nevienu ,kā izrādās, neietekmē.
Denis!
D
Marš uz DELFI (RU) izskatās ka DELFIEM (Ru} atbilstošu līmeni esi sasniedzis ...
Tu ko domā,
T
- ja Krievija atļautu tam pustarkajam buskandalīž audžudēlam SAVUS CILVĒKUS un NESODĪTI SLEPKAVOT - tad tak Krievija sev iznīcību ( morālu) parakstītu .....
zini,ko
z
šamā nikko nipiedāvā - šamā pati ir visādu hodorkofsku ielenkumā un cīnās par izdzīvošanu, Pie viena censoties pavisam zem ūdens nepaiet.
Clash
C
Kādreiz bija komunisma utopija, bet vismaz kaut kas, kas solīja visiem labklājību un mieru, bet ko tagad var piedāvāt Krievija - atklātu imperiālismu + visu manis iepriekš minēto komplektā.
eho klausās ar
e
Gruzijas spice var visiem jaunattīstības formējumiem iedot daudzus pukntus priekšā par Austrumu viltības un "vecās pasaules" nelietību sliktāko paraugu apvienojumu - zem nosaukuma "demokratija".
eho klausās ar
e
1. ASV bez kādām savām pasēm nobumboja - bez kādiām papīru smērēšanām. Tikai ASV tā PATĀLU GAN DZĪVO NO KOSOVAS, lai neteiktu VISTĀLĀK. 2. Par korupciju, telefontiesībām, nabadzību - pareizi - VISUR VIENS UN TAS PATS, bet Gruzija var visurieneidot daudzus punktus priekšā :P - tas tur ir taradicionāli. - Nodzeršanās gan mazāka .... tikai tas nav sakašmana nopelns. - Un par Rietumu demokrātijām - ne mums par to runāt - Rietumu demokrātijas NEVIENA PATI NESKRĒJA UZ TĀ SLEPKAVNIEKA MĪTIŅU, ja kas.
nu, jaaa
n
"Ērglis 10:18 Krievija ir zaudējusi, un to raksta krievu mēdiji. Praktiski nenogāžot Saakašvilli, tā nav neko ieguvusi, tikai zaudējusi. " Galvenais, ka Latvija ir vinnējusi, visas pasaules priekšā aizskrējusi slepkavu atbalstīt. Lai kāda tur tā vēture un viskautkas nebūtu - IEDOT PAVĒLI SLEPKAVOT MIERĪGOS IEDZĪVOTĀJUS - vai nu slims, vai atmarozoks. Vai slims atmarozoks. Vispār jau ĻOOTI SKAIDRS PALIEK, ko jeņķi pasūtījuši tais savās sešās bobiku koloniju valdībās par virpavēlniekiem - vai nu savējos, vai jeņķijā SAGATAVOTUS, vai ar nobīdēm. Vai jeņķijā sagatavotus ar nobīdēm.
bet
b
karavāna jau iet tālāk tomēr.
Clash
C
Kosova tas ir cits gadījums. Kad Miloševičs tur bija pasācis uzdarbioties, tad ilgstoši tika mēgināts konfliktu noragulēt diplomātiski, tika lūgts ANO pilnvarojums, lai arī nesaņemts, konflikta atrisināšanā piedalījās daudzas valstis. Kosovā ilgstoši neviens ASV pases Kosovas albāniem nedalīja un neprovocēja Milošoviču uz karu, pret Serbiem ASV ablavas netaisīja, skolās serbu sarakstus nesastādīja un serbus masveidā nedeportēja no ASV kā to ar valsts atbalstu ņeglasna fdarīja Krievija. Visbeidzot kādas vērtības var atnes citām tautām Krievija - autoritāru diktatorisku režīmu, vārda brīvības aizliegumu, korupciju visos līmeņos, telefontiesības tiesās, lielākās sabiedrības daļas nabadzību un sabiedrības nodzeršanās. Var nepiekrist vienmēr Rietumu konkrētām darbībām, bet rezultātā pēc Rietumiem paliek Rietumu vērtības - demokrātija, vārda brīvība, reāla korupcijas izskaušana, sociālā solidaritāte, sakopta vide.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas