Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Asociācija jaunajā IeM ēkā atklāj ugunsdrošības pārkāpumus

Nevalstiskie eksperti no Latvijas Ugunsdzēsības asociācijas jaunajā Iekšlietu ministrijas (IeM) ēku kompleksā Gaujas ielā atklājuši vairākus ugunsdrošības pārkāpumus, svētdien vēsta LTV raidījus De facto.Viņi uzskata, ka no ugunsdrošības viedokļa tur paveras pat šokējoša aina.“Mēs uzskatījām, ka tas būs paraugs un varēsim vest tur ekskursijas, kā jābūvē, bet šajā gadījumā viss ir otrādi,” raidījumam teica asociācijas vadītājs Ilgvars Cēris.

Asociācijas eksperti stāstījuši, ka atkāpes no elementārām ugunsdrošības normām konstatējuši gan padarīto darbu, gan izvēlēto materiālu kvalitātes ziņā. Piemēram, ugunsdrošās durvis, kurām jānodrošina, lai uguns un dūmi no vienas telpas nenokļūtu citās — daudzos gadījumos durvīm nebija nepieciešamās blīves, turklāt speciālistiem rodas šaubas par pašu stikloto durvju atbilstību. Konstatēta arī pavirša attieksme no celtnieku puses pret cauruļu un kabeļu drošību — daudzviet vadu mudžeklis nav pasargāts no uguns iedarbības.“Kādam tas bija jāredz, ja viņš to nav redzējis un ēku ir pieņēmis, tad ir jautājums, cik tā ēka ir droša. Tad ir jautājums, cik ilgā laikā tā nodegs, ja degs. Izskatās, ka ļoti ātri,” šādu viedokli savukārt pauda asociācijas eksperts Vigo Letholds.Eksperti nepilnības konstatēja marta beigās jeb trīs mēnešus pēc kompleksa nodošanas ekspluatācijā, norāda _De facto_.Ēkas pieņēma arī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) inspektoru grupa, kuru priekšnieks atzinis, ka ugunsdzēsības asociācijas rakstītais ir pietiekams pamats, lai visu pārbaudītu vēlreiz. Un tas arī tikšot darīts. Taču decembra beigās, vismaz pēc papīriem, viss esot bijis kārtībā, norāda raidījums.“Tur bija daudz problēmu, pēdējās decembra dienās mēs gājām ik pēc divām trim dienām,” stāstījis VUGD Rīgas pārvaldes priekšnieks Juris Lakatiņš. Viņš atzīst, ka situācija vēlāk varēja mainīties, jo darbi turpinājās arī pēc ēku nodošanas ekspluatācijā.Kompleksam jaunie iemītnieki jāuzņem pēc dažām nedēļām, norāda _De facto_.Ēku kompleksa būvniecību pasūtīja Valsts nekustamie īpašumi (VNĪ), bet darbus izpildīja SIA Skonto būve. VNĪ nav nekādu pretenziju pret celtniekiem, norāda raidījums, atgādinot, ka gluži pretēji —Skonto būves īpašnieka izveidotajai firmai VNĪ uz izdevīgiem noteikumiem iznomāja vecās IeM ēkas ekskluzīvā vietā Raiņa bulvārī.IeM jaunais komplekss tika nodots ekspluatācijā pērnā gada decembrī, un tā kopējās izmaksas sasniedza aptuveni 53 miljonus latu. Astoņu ēku kompleksa platība ir ap 42 000 kvadrātmetriem, iepriekš ziņoja ministrija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas