Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Astu apgriešanu atļaus septiņu šķirņu suņiem

Praktizējošs veterinārārsts drīkstēs izdarīt astes apgriešanu septiņu šķirņu suņiem, bet sarakstā netiks iekļauts veimārietis.Tādus grozījumus Dzīvnieku aizsardzības likumā trešajā grozījumā atbalstīja Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija. Astu kupēšanas atļauja vācu īsspalvainiem un asspalvainiem putnu suņiem, krievu medību spanieliem, gludspalvainiem un asspalvainiem foksterjeriem, Velsas terjeriem, vācu medību terjeriem bija vairākās komisijas sēdēs panākts kompromiss ar dzīvnieku tiesību aizstāvjiem.

Viņi cīnījās par to, lai Latvijā tiktu aizliegta jebkādu dzīvnieka šķirņu astu un ausu griešana. Pretējās pozīcijas pārstāvji demonstrēja attēlus ar medību šķirņu suņu medībās gūtajām traumām. Deputātam Mārtiņam Rozem (ZZS) bija attēli, kuros redzams suns, kura šķirnei paredzēts asti kupēt, konkrēti - veimārietis, kurš uz dzīvokļa sienām atstājis asiņainas švīkas, jo aste bijusi traumēta, sitoties pret dzīvokļa durvju stenderēm. Kā liecina Latvijas Kinoloģijas federācijas informācija, veimāriešu suņu šķirne Latvijā ir salīdzinoši jauna un nav ļoti izplatīta.

Top komentāri

.
.
mīļā baiba, esi tik laba, un neraksti pilnīgas muļķības par tematiem, par kuriem tu neko nezini. paskaidrošu īpaši. a) visas suņu kultūršķirnes ir MĀKSLĪGI cilvēka veidojumi, kuriem, izceļot un attīstot kādas vienas īpašības ir izveidojušies ģenētiski dabā neeksistējošas, kaitīgas un pat dzīvibu apdraudošas eksterjera izmaiņas. kā viens no piemēriem ir ausis, kas karājas. padomā pati - dabā nevienam ausis nekarājas, un zini kāpēc? tāpēc, ka ausis sasvīst, iekaist un nodara sunim lielas sāpes, utt. nogriežot ausis, piemēram, dogam, mēs viņam aiztaupam ausu iekaisumus dzīves garumā. b) darba un dienesta suņiem garas ausis un aste var būt letāli, saskaroties ar noziedznieku, kurš kaut ko sajēdz no suņiem. pateikšu godīgi - pats varētu apgriezt sprandu dobermanim ar ļerpatu ausīm. c) no visa augstāk rakstītā izriet, ka ir jāaizliedz visas škirnes, kurām viņu selekcijas dēļ ir radušas jebkādas novirzes no dabīgās normas. palikt drīkstētu tikai vācu aitu suņi, laikas, haskiji un vēl daži. c'est la vie. to laikam daži te grib. idiotu bars.
.
.
turklāt vēl - eiropas savienībā ir atļauta suņa astes nosiešana, kamēr atmirst pilnīgi visi nervi, asinsvadi, aste nokalst un nokrīt. šo metodi ļoti piekopj dzīvnieku mīļotāji anglijā. tagad pasakiet man dabas draugi - kas ir labāk - kupēt asti 3 dienas vecam kucēnam, kuram astē vēl nav izveidojies kauls, tikai skrimslis, un kur rēta saaug pāris dienās un neatstāj uz suņa apziņu nekādas traumējošas pēdas, vai pagaidīt kamēr suns paaugas, un tad nosiet asti, un gaidīt kamēr ši nokrīt. a moš arī nenokrīt, moš gangrēna iemetas, un sāk dzīvā miesā pūt, vot tad dabas draugi var priecāties. liekulība tas viss ir, nekas vairāk.
pundurpinčers
p
Žetons par to dullo bābu :)))))))) Tieši tā arī ir, vēl tikai aizmirsi pierakstīt, ka pēc safrizēšanas suns ir jāiesmaržo, un nepietiek ar to, ka kārtīgam sunim jau mazgāties riebj, smaržināšana vispār ir suņa mocīšana, jo viņam tak asa oža, un arī priekšstati par to kas labi smaržo ir citi.... Vajag nekavējoties pieņemt likumu, kas aizliedz smaržināt sunīšus, vienīgās atļautās substances ir kakas un beigtas vārnas ;)
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas