Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

ASV žurnālists Fulvuds Rīgā lasīs lekciju par Obamu un rasu jautājumiem

ASV vēstniecības rīkotā Afroamerikāņu vēstures mēneša ietvaros Latvijā viesosies prominents ASV žurnālists, komentētājs un grāmatu autors Sems Fulvuds.  Viņš piedalīsies vairākos pasākumos žurnālistiem, studentiem un plašākai publikai Rīgā un Ventspilī.

15. februārī 17:30 Rīgas Ekonomikas augstskolā notiks atklāta S.Fulvuda lekcija, kā pirmā melnādainā ASV prezidenta Baraka Obamas ievēlēšana ir likusi amerikāņiem izmanīt atsevišķus uzskatus par rasu jautājumiem.

S.Fulvuds ir vecākais pētnieks nevalstiskajā organizācijā “Center for American Progress”, kas atrodas ASV galvaspilsētā Vašingtonā. Pirms darba šajā organizācijā, viņš gandrīz trīs desmitgades strādājis žurnālistikā, tai skaitā vairākos lielu ASV pilsētu laikrakstos. Viņš bija Los Angeles Times Vašingtonas biroja korespondents un uzsāka rasu jautājumu aplūkošanu laikrakstā nacionālā līmenī, kā arī piedalījās rakstu sērijas veidošanā par Losandželosas nemieriem 1992. gadā, kas vēlāk ieguva prestižo Pulicera balvu.

ASV februārī atzīmē Afroamerikāņu vēstures mēnesi ar mērķi pievērst plašākas sabiedrības uzmanību afroamerikāņu ieguldījumam Amerikas kultūras un politiskajā dzīvē un pieminētu tās afroamerikāņu paaudzes, kuras smagi cīnījās, lai kļūtu par pilntiesīgiem pilsoņiem ASV sabiedrībā.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas