Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

AT mīkstina sodus bijušajiem ONAB darbiniekiem

Augstākās tiesas (AT) Krimināllietu tiesu palāta, apelācijas kārtībā izskatot krimināllietu, kurā par kukuļņemšanu, kukuļdošanu un nelegālu ieroču apriti apsūdzēti bijušie Organizētās noziedzības apkarošanas biroja (ONAB) Latgales reģionālās nodaļas darbinieki, nolēmusi pirmās instances tiesas spriedumu daļēji atcelt un šajā daļā taisīt jaunu spriedumu, ar kuru grozīta kvalifikācija un mazināts apsūdzētajiem piespriestais sods.

Kā informēja AT preses sekretāre Baiba Kataja, izskatot lietu apelācijas kārtībā, AT Krimināllietu tiesu palāta šodien nosprieda Latgales apgabaltiesas spriedumu atcelt daļā par Sologubas un Marnauzas notiesāšanu pēc Krimināllikuma (KL) 320.panta 3.daļas, daļā par soda noteikšanu Marnauzam pēc KL 15.panta 4.daļas un 323.panta 2.daļas un saskaņā ar KL 50.panta 1.daļu.

Sologubu palāta atzina par vainīgu KL 320.panta 2.daļā paredzētā noziedzīgā nodarījuma izdarīšanā un sodīja viņu ar brīvības atņemšanu uz četriem gadiem, konfiscējot vairāk nekā 2500 latus, automašīnu BMW 520, televizoru, ledusskapi un veļasmašīnu. Sologubam piemēroto drošības līdzekli - apcietinājumu - apelācijas instances tiesa šodien atstāja negrozītu.

Marnauzu celtajā apsūdzībā pēc KL 320.panta 3.daļas palāta atzina par nevainīgu un attaisnoja. Pēc KL 15.panta 4.daļas un 323.panta 2.daļas apelācijas instances tiesa viņu sodīja ar brīvības atņemšanu uz četriem gadiem, konfiscējot naudu, automašīnu Audi 100, televizoru, pistoli, divas medību bises, karabīni un ieroča somu. Saskaņā ar KL 50.panta 1.daļu kā galīgo sodu Marnauzam AT šodien noteica brīvības atņemšanu uz četriem gadiem, konfiscējot minēto mantu. Drošības līdzeklis - apcietinājums - Marnauzam atstāts negrozīts.

Kā paskaidroja Kataja, apelācijas instances tiesa konstatējusi, ka nav pietiekamu pierādījumu, lai atzītu Marnauzu par vainīgu kukuļņemšanā, līdz ar to Sologubam mainās kvalifikācija no KL 320.panta 3.daļas uz 320.panta 2.daļu, līdz ar to arī samazinās sods. Tāpat AT atzinusi, ka ir nepamatots prokurora protests par izspiešanu.

Par kukuļa došanas mēģinājumu Marnauzam tiesa mīkstinājusi sodu, jo ir stājušies spēkā grozījumi likumā, skaidroja Kataja.

Jau ziņots, ka, izskatot lietu pirmajā instancē, Latgales apgabaltiesa 2009.gada 23.novembrī par kukuļņemšanu un kukuļdošanu apsūdzētajam 1966.gadā dzimušajam Igoram Sologubam piesprieda deviņu gadu cietumsodu, bet par kukuļņemšanu, kukuļdošanu un nelegālu ieroču apriti apsūdzētais 1971.gadā dzimušais Ivars Marnauza tika sodīts ar brīvības atņemšanu uz desmit gadiem. Abiem notiesātajiem tika piemērota arī daļēja mantas konfiskācija.

Vēlāk par Latgales apgabaltiesas 2009.gada 23.novembra spriedumu tika saņemta gan apelācijas sūdzība, gan apelācijas protests.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jaunnedēļ gaidāms mierīgs un silts laiks

Jaunnedēļ Latvijā ieplūst silta gaisa masa, kas noteiks gaisa temperatūras paaugstināšanos, daudzviet termometra stabiņam pakāpjoties līdz +20 grādu atzīmei, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas u...

Pirmdien gaiss vietām iesils līdz +19 grādiem

Agrā pirmdienas rītā Latvijas lielākajā daļā ir daudz mākoņu, saulaināks laiks saglabājas Latgalē, liecina meteoroloģiskā informācija.Pirmdienas pēcpusdienā gaisa temperatūra Latvijā paaugstinā...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas