Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

AT negroza attaisnojošo spriedumu par valsts karodziņu izmešanu atkritumos apsūdzētā TP aktīvista Smilgas lietā

Augstākā tiesa (AT) otrdien atstāja negrozītu attaisnojošo spriedumu par Latvijas valsts karoga zaimošanu apsūdzētā Tautas partijas Jaunatnes organizācijas biedra Māra Smilgas krimināllietā, portālu Diena.lv informēja AT preses pārstāve Baiba Kataja.

Apelācijas instances tiesa Rīgas apgabaltiesas 2009.gada 23.septembra spriedumu, ar kuru M.Smilga atzīts par nevainīgu un attaisnots, atstāja negrozītu, bet protestu noraidīja.

Pilns apelācijas instances tiesas nolēmums būs pieejams pēc 10.maija. Lietas dalībnieki to 30 dienu laikā varēs pārsūdzēt Senāta Krimināllietu departamentā.

Jau ziņots, ka, izskatot lietu pirmajā instancē, Rīgas apgabaltiesa 2009.gada 23.septembrī M.Smilgu atzina par nevainīgu un attaisnoja. Pirmās instances tiesa atzina, ka no papīra izgatavots karodziņš atbilstošās krāsu proporcijās būtībā ir valsts karoga attēls vai atveidojums un tas nav Krimināllikuma 93.panta priekšmets.

M.Smilgu apsūdzēja pēc Krimināllikuma panta par valsts simbola - karoga - zaimošanu. Par šādu noziegumu var sodīt ar brīvības atņemšanu līdz trim gadiem vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Drošības policija (DP) 2009. gada aprīlī saņēma ekspertu atzinumu par Tautas partijas Jaunatnes organizācijas atbalstītāju rīcību, pērn piketā pie Saeimas izmetot atkritumu tvertnē valsts karodziņus.

Pēc ekspertu atzinuma saņemšanas tika sākts kriminālprocess par valsts simbola zaimošanu, kura izpaudās kā Latvijas valsts karoga mīdīšana ar kājām un tā izmešana atkritumu konteinerā, kas notika 2008.gada 18.decembrī pie Saeimas ēkas Rīgā.

DP pārbaudi karodziņu lietā sāka pēc 2008. gada decembra vidū saņemtā raidījuma Nekā personīga iesnieguma. Toreiz raidījums demonstrēja kadrus, kuros redzams, kā pēc piketa pie Saeimas saistībā ar reģionālo reformu vairāki Tautas partijas Jaunatnes organizācijas atbalstītāji miskastē izmet mazus papīra Latvijas valsts karodziņus.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jaunnedēļ gaidāms mierīgs un silts laiks

Jaunnedēļ Latvijā ieplūst silta gaisa masa, kas noteiks gaisa temperatūras paaugstināšanos, daudzviet termometra stabiņam pakāpjoties līdz +20 grādu atzīmei, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas u...

Pirmdien gaiss vietām iesils līdz +19 grādiem

Agrā pirmdienas rītā Latvijas lielākajā daļā ir daudz mākoņu, saulaināks laiks saglabājas Latgalē, liecina meteoroloģiskā informācija.Pirmdienas pēcpusdienā gaisa temperatūra Latvijā paaugstinā...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas