Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Atceres pasākumā pie Brīvības pieminekļa pulcējies liels skaits cilvēku

Lai pieminētu Komunistiskā genocīda upurus, sestdien pie Brīvības pieminekļa par spīti lietum pulcējies liels skaits cilvēku, novēroja aģentūra BNS.Pēcpusdienā pūtēju orķestra pavadībā ziedus pie Brīvības pieminekļa nolika arī valdības un Saeimas pārstāvji, ārvalstu vēstnieki Latvijā un Valsts prezidents Valdis Zatlers, kurš, uzrunājot klātesošos, vēlreiz aicinājis neaizmirst visas tautas un represēto traģēdiju, .

Neskatoties uz slikto laiku cilvēki pie Brīvības pieminekļa pulcējās visu dienu, lai noliktu ziedus un piedalītos atceres pasākumā tautiešu piemiņai. Jau vēstīts, ka Komunistiskā genocīda upuru piemiņas dienā, 14.jūnijā, ik gadu tiek rīkoti dažādi piemiņas pasākumi.Arī šogad iedzīvotāji aicināti nolikt ziedus un piedalīties atceres pasākumā pie Brīvības pieminekļa Rīgas centrā. Savukārt pie Šķirotavas stacijas sestdien atklāta mākslinieka Aivara Vīlipsona veidotā skulptūra, bet Pils laukumā piemineklis "Bārenīte", kas veltīts no 1941. līdz 1949. gadam uz Sibīriju izvestajiem bērniem, kuru vidū bijis arī pats skulptūras autors Jānis Karlovs.Kinoteātrī "Rīga" sestdien divos seansos varēs noskatīties filmu "Dziesmotā revolūcija", kas atspoguļo nevardarbīgo protesta akciju norisi visās trijās Baltijas valstīs. Savukārt Rīgas Domā, koncertzālē "Ave Sol" un Vecrīgas baznīcās notiks vairāki koncerti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas