Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Atis Lejiņš: 8.marts

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
ululiņš
u
Lasu un brīnos: kur tas viss, ellē, notiek? Manu paziņu un kaimiņu lokā nev redzētas sievietes ar zilu aci vai kaut kā citādi fiziski ietekmētas. Un kas ir verbālā vardarbība? Pat kādreizējais kaimiņš, dzērājs un vienkāršs šoferis, uz sievu, kura nemācēja pareizi kraut malkas grēdu, neteica neko vairāk, kā: "Ak tu, nesaprātīgs sievišķis!" Bet ASV aizgājusi daudz par tālu. Tur drīz būs jāiet sievietēm apkārt ar milzīgu līkumu. Citādi piešūs seksuālu uzmākšanos...
Ko tik bēdīgi?
K
Tad aicināt vajag vīriešus to nedarīt! Kaut kā neizdevies stāsts svētkos.
Troll
T
Lejiņš kā eiropejisks sociāldemokrāts tā saprot 8. martu: iestāties par taisnīgumu. Vairums letiņu 8. martu saprot kā krievu svētkus - vai nu ignorē, vai: tulpe + vodka + zakusks. Žēl, ka Latvijā neveidojas eiropejiska sociāldemokrātija.
hmm
h
Vakar Rīgā bija pilnas ielas ar pretīgiem piedzērušiem vīriešiem.
WALA
W
Vēl silti iesaku veidot tādu likumdošanu, kurā šādos gadījumos laulātiem pāriem ( par ģimenēm šādsu cilvēkus tomēr negribas saukt) ir iespējams daudz vienkāršāk škirt laulību + panākt aizliegumu tuvoties upurim.
WALA
W
Lejiņa k-gs kādēļ runājam unikāļi par sieviešu aizsardzību kas cieš no vardarbības ģimenē. Neticu ka jums būš kas jauns dzirdēt par to ka no tās mēdz ciest arī vīrieši un arī bērni ( nu nav vīriesties tas "unikālais sliktais"). NU vismaz ceru ka domāju par konkrētiem likumiem, tie tomēr tiks rakstīti universāli visem dzimumiem, diferencējot vienīgi sodu par vardarbību pret bērniem !!! UN vēl vairāk par konkrētiem likuma aktiem ir jārūpējas par mūsu palīdzības un atbalsta dienestu izglītošanu, jo īpaši policistu. JO bez pieredzes un zināšanām šie policisti var nodarīt vairāk ļauna nekā laba attiecībā pret upuri !!! Un protams ir arī jāpārskata jautājums un formulējums par to kas ir ģimene šajā kontekstā. Vai attiecīgi ģimenes vietā jāizvēlas kāds universālāks termins !!! P.S. Šajos krīzes laikos, būtu vēl nospļauties par likumu sakārtošanu, bet kas būtu svarīgi - uzlabot šo policijas un atbildīgo palīdzības iestāžu zināšanu līmeni un saistītās lietas.
anonīmiķim
a
Neviens jau neliek laist viņus ārā, paši izlaiž, paši vaid pēc tam. Un cik cietušo paliktyu dzīvi, ja sabiedrība retāk gulētu uz ausīm? Ja tu esi principiāls visam pretinieks, kā jau teicu - aizej atcel. Demonstrēt savu drosmi komentos visi māk. Un kas tev ir vajadzīgs? PSRS augstākā padome, kur pat izteikties nevarēsi, bet tikai sēdēt un rociņu cilāt? Un vai tad ES visu risina eiroparlamenta līmenī? Ja tev kāpnēs izdegs spuldzīte, arī gaidīsi eiroparlamentu, lai ieskrūvē jaunu?
Antra
A
Labs raksts, Atis Lejins trapijis naglai uz galvas!
jurists
j
P.S. Starp citu, juridiski aplamu viedokli, ka ģimene redz esot tikai tad, ja partneri ir laulāti, dažādos inetrneta portālos, forumos, komentāros, tādā kategoriskā formā pauž, galvenokārt, sievietes .....
jurists
j
"vardarbība starp laulātiem dod iespēju uzsākt publiskās apsūdzības procesu" Nevis vardarbība starp laulātajiem, bet vieglu miesas bojājumu nodarīšana, kas saistīta ar vardarbību ģimenē. Kas ir ģimene, vari izlasīt Satversmes tiesas 2004. gada 2. spriedumā. Varu tev parādīt spriedumus, kur pēc šī panta publiskās apsūdzības procesā personas ir notiesātas, kaut arī nav bijušas laulātas ar cietušo. Bijušais vīrs gan laikam nav ģimene nekādā variantā :)
piekrītu2
p
"Aivita" - jā, ir vajadzīga daudz labāka un plašāka definīcija, kas ir "ģimene" un līdz ar to, ka ir "vardarbība ģimenē", ieskaitot verbālo un emocionālo vardarbību. no tās cieš ļoti daudz un neko nevar padarīt tāpec, ka nav tāda likuma. "nez" - vēl viens, kas te runā, raujot savas "gudrības" ārā no pakaļas. 8. marts ir starptautiska sieviešu diena, kas tiek svinēta ļoti daudzās pasaules valstīs. tā ir arī "universal suffrage" diena, ja tu vispār zini, ko tas nozīmē. ANO šo dienu ir pasludinājusi par seviešu tiesību un miera dienu. tāpēc nevajag tikai atsaukties uz cetkinas dienu....kas arī ir tikai un vienīgi apsveicami. un "nez" - biedz pats liekuļot un esi vīrietis!!!!
Aivita
A
Problēma jau nav tikai vardarbības veida atzīšana, daudz lielāks klupšanas akmens ir pati ģimenes definīcija, jo vardarbība starp laulātiem dod iespēju uzsākt publiskās apsūdzības procesu. Liela daļa ģimeņu, kur vardarbība notiek, no šīs definīcijas izkrīt un sievietēm nav resursu privātā kārtā pierādīt aizskārumu. Piemēram, kad bijušais vīrs dzīvo tajā pašā dzīvoklī vai nāk regulāri ciemos ar cirvīti, kad partneri attiecības nav oficiāli noformējuši, kad ir kopīgi bērni utt. Situācija tad tāpat ir finansiāli un citādi smaga, īpaši, ja pārim ir bērni, tādos brīžos mek;et un algot advokātu un apsargu ir nereāli. Mūsu valstī pēdējos gadus šo problēmu lāpīja ar norvēģu naudu, nu tā ir beigusies.
nez
n
kas Lejiņam lēcies, ka Klāras Cetkinas svētkus sāk svinēt? Vēl jau Latvija nav pavisam Krievija, kur bez liekulīgā 8.marta nevar iztikt.
Intars
I
ati brauc uz savu ameriku
piekrītu2
p
ir pierādīts, ka ģimenēs, kurās vardarbība ir bieža parādība, izaug bērni ar vardarbības pazīmēm. viņiem būs tādas pašas ģimenes. un ja mēs nesāksim atklāti runāt par šīm lietām, tad nekas labāk nepaliks. cilvēki, kas ir ieslodzījumā, gandrīz visi kā viens nāk no vardarbīgām ģimenēm. nu tad davai, no visiem ar nāves sodiem tiksim vaļā....un tā tik turpināsim. tas tiešām līdzēs. visa veida vardarbības izbeigšana ģimenēs ir tieši saistīta ar mūsu visu sociālo un ekonomisko labklājību. es arī vēlēšu par ati lejiņu

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas