Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Atjauno plānveida endoprotezēšanas rindu

Bērniem vairs nebūs nepieciešams ģimenes ārsta nosūtījums, ja vajadzēs vērsties pie bērnu ķirurga un pediatra, savukārt pieaugušajiem tādu nevajadzēs pie oftalmologa (acu ārsta), viņi būs tiešās pieejamības ārsti — par šādām izmaiņām normatīvajos aktos otrdien nolēma valdība. Nolemts arī atjaunot rindu uz plānveida endoprotezēšanas operācijām, tiesa, to varēs izmantot tikai tie pacienti, kuri varēs atļauties maksāt 50% līdzmaksājumu.

Plānveida endoprotezēšanai no 1.jūlija svītru pārvilka valdības lēmums, raisot lielu sašutumu pacientos. Endoprotezēšana bija pieejama vien akūtos gadījumos. Kā Diena noskaidroja Veselības ministrijā (VM), aptuveni 200—250 pacientu, kuri varēs samaksāt 50% līdzmaksājumu, varētu tikt operēti plānveidā līdz šā gada beigām. "Vismaz iepriekš tas bija diezgan pieprasīti ar šādu līdzmaksājumu," saka VM valsts sekretāra vietnieks Juris Bundulis. Operāciju izmaksas svārstās vidēji no 1500 līdz 2000 latiem. Ls 400 000 endoprotezēšanas operācijām novirzīti, reorganizējot veselības aprūpes administrējošās iestādes.

Kā būs ar neatliekamās palīdzības nodrošināšanu slimnīcās līdz šā gada beigām, joprojām nav zināms. Otrdien Saeimas komisijas sēdē finanšu ministrs Einars Repše (JL) neatklāja, cik lielu finansējumu FM veselības aprūpei varētu novirzīt vēl šogad. Tiesa, par veselības ministres Baibas Rozentāles (TP) papildus prasītajiem 44,9 milj. latu viņš izteicās, ka tik liela summa nav iespējama.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas