Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Atklātas uguns iedegšana - biežākais iemesls gāzes balonu sprādzieniem

Šogad bijuši jau četri ugunsgrēki, kuru cēlonis ir gāzes balona sprādziens. Lielākoties sprādziens noticis brīdī, kad gāzes piepildītajā telpā cilvēks iededz atklātu uguni, informē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) preses pārstāve Inese Veisa.Diena.lv jau ziņoja par pirmdien Rīgā kādā Virsaišu ielas koka namā gāzes balona sprādziena rezultātā izcēlušos ugunsgrēku, kurā cieta trīs personas un divas gāja bojā.

Mājā ir bojāti vairāki dzīvokļi, tādēļ pašvaldība to iemītniekus uz laiku izmitinājusi dienesta viesnīcā Kartupeļu ielā, bet pašu ēku šodien nolemts nojaukt. «Par vakar notikušā gāzes balona sprādziena cēloņiem Virsaišu ielā mums pagaidām nav nekādu versiju,» teica I.Veisa.Savukārt Tērvetē notikušajā ugunsgrēkā 14 gadus veca meitene guva smagus sejas apdegumus brīdī, kad gāzes piepildītajā telpā mēģinājusi iedegt gāzes plīti. Noticis sprādziens, un plīts aizdegusies. Kāds vīrietis Ķekavā gājis bojā, kad ar aizdedzinātu cigareti iegājis pagrabā. Tur atradusies mājas gāzes apkures sistēma, kurā notikusi noplūde. Ar kūpošas cigaretes liesmiņu pietika, lai gāzes piepildītajā telpā notiktu sprādziens un izceltos ugunsgrēks. Līdzīgas traģēdijas šajā apkures sezonā notikušas arī Liepājā un Lielvārdē, kad cilvēki gāzes noplūdes laikā iedeguši uguni. Viņa arī stāsta, ka iemesli gāzes noplūdei no baloniem var būt ļoti dažādi. Ne vienmēr tā ir cilvēku neuzmanība, balonus neaiztaisot. Var būt gāzes balona bojājumi vai nekvalitatīva plīts, «taču biežāk tas notiek ģimenēs, kur cilvēkiem ir grūtības norēķināties par apkuri, tādēļ telpu apsildīšana tiek nodrošināta ar paštaisītu iekārtu pieslēgšanu gāzes baloniem», stāsta I.Veisa. Viņa arī norāda, ka šīs paštaisītās ierīces neatbilst nekādiem drošības standartiem. VUGD pārstāve aicina pievērst uzmanību gāzes balona maiņai – kopā ar balonu ir svarīgi nomainīt arī tā blīves, lai pasargātu sevi un tuviniekus no nelaimes.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvijā sācies meteoroloģiskais rudens

Pazeminoties gaisa temperatūrai, 28.septembrī Latvijā sācies meteoroloģiskais rudens, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) operatīvā informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas