Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Atklāts rekonstruētais ceļa pārvads autoceļā A5 Rīgas apvedceļš

Šodien atklāts rekonstruētais ceļa pārvads autoceļā A5 Rīgas apvedceļš (Salaspils- Babīte) pār autoceļu A10 Rīga-Ventspils.

Jaunais ceļa pārvads ir veidots kā vanšu sistēmas tilts, kura kopējais garums ir 87 metri. Pārvads ir veidots ar divām atsevišķām brauktuvēm katrā kustības virzienā, to platums 12,75 metri ar viena metra platu metāla konstrukcijas ietvi. Ceļa pārvadā iebūvētie vanti Latvijā tiek izmantoti jau ceturto reizi, taču pirmo reizi ar iepriekš saspriegšanas tehnoloģiju.

Būvprojekta autors ir SIA "Inženierbūve", bet būvdarbus veica SIA "Tilts". Rekonstrukcijas darbi izmaksāja 4,48 miljonus latu.   

Vecais dzelzsbetona rāmja pārvads ar kastveida laiduma konstrukciju bija būvēts pirms 32 gadiem. Remonta laikā vissarežģītākais darbs bija vecā pārvada demontāža, norāda darbu veicēji. Virs esošā ceļa vajadzēja noņemt gandrīz simts metrus garu laidumu ar kopsvaru ap 2000 tonnas, pēc iespējas mazāk ietekmējot satiksmi. Tika apspriests variants veikt kontrolētu spridzināšanu, bet galu galā demontāžu nolēma veikt ar spectehniku.

"Mūsuprāt tas bija veiksmīgi sasniegts, izmantojot speciālo turu un veidņu sistēmu virs brauktuvēm, kas atļāva atstāt divas joslas kustībai, slēdzot tikai vienu joslu," uzskata SIA "Tilts" vadība.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas