Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Atliek "Sabiedrība citai politikai" reģistrēšanu

Izskatot politiskās partijas Sabiedrība citai politikai (SCP) pieteikumu, Uzņēmumu reģistrs (UR) pagājušajā nedēļā nolēma atlikt _SCP _ierakstīšanu politisko partiju reģistrā, jo tās statūti un citi dokumenti nav atbilduši likuma prasībām. Pēc _SCP _valdes locekļa Alda Gobzema teiktā, nepilnības jau ir novērstas.  

"Tie ir sīkumi, nekas tāds briesmīgs tur nav," saka advokāts A.Gobzems, prognozējot, ka jau pirmdienas vakarā UR tiks iesniegti dokumenti ar izlabotiem trūkumiem.    

Kā liecina UR lēmums, kas ir Dienas rīcībā, Politisko partiju likumam neatbilda partijas statūtu punkts, kas noteica, ka ārkārtas biedru kopsapulce sasaucama pēc 1/3 biedru pieprasījuma, jo likumā teikts, ka to var sasaukt ne mazāk kā 1/10 daļa biedru. Tātad partijas statūtos bija prasīts lielāks biedru skaits, kas ir tiesīgs prasīt sapulces sasaukšanu.

Vēl parijas statūtos nebija norādīta biedru naudas un iestāšanās naudas maksāšanas kārtība, Goda biedru tiesības un pienākumi, kā arī simbolika.

Tāpat statūtiem, valdes locekļu sarakstam un programmas vadlīnijām netika norādīts izstrādāšanas, izdošanas, pieņemšanas vai parakstīšanas vietas nosaukums.   

Kamēr UR nebūs SCP piereģistrējis, tā nav uzskatāma par partiju.

A.Gobzems stāsta, ka kopš partijas dibināšanas kongresa 6.septembrī vairāk nepastāv arī biedrība SCP. Tās vietā, tiklīdz būs piereģistrēta partija SCP, darbu sāks cita nevalstiskā organizācija Sabiedrība par labām pārmaiņām, kuru vadīs tie cilvēki, kas nevēlas darboties partijā. "Tā būs biedrība, kur var sanākt profesionāļi un izdiskutēt jautājumus. Tā būs ideju ģenerēšanas vieta," piebilst A.Gobzems.   

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas