Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Atrod naudu vētras postījumu likvidēšanai un slimnīcu zaudējumu segšanai

Koalīcija pirmdien atbalstīja papildu līdzekļu piešķiršanu pašvaldībām vētras radīto postījumu novēršanai, kā arī naudas atvēlēšanu slimnīcu zaudējumu segšanai. Veselības ministrijai tiks piešķirti papildu vairāk nekā 26 miljoni latu, bet Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas prasīto summu - 374 tūkstošus latu - vēl varētu koriģēt.

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministre Dagnija Staķe (ZZS) pastāstīja, ka no prasītajiem 374 tūkstošiem latu teju ceturto daļu - 97 tūkstošus latu - paredzēts rast, pārdalot budžeta apropriāciju, bet atlikušos 277 tūkstošus latu - no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem.

Tomēr premjers pēc Sadarbības padomes sēdes pieļāva, ka šajās summās varētu būt vēl nelielas korekcijas.

Savukārt Veselības ministrijai plānots piešķirt papildu 26,218 miljonus latu, un arī šo naudu iecerēts rast no budžeta pozīcijas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem". Premjers paskaidroja, ka šajā gadījumā nauda ir jāatrod, jo "iepriekšējā Veselības ministrijas vadība neproporcionāli samazinājusi finansējumu tieši slimnīcām". Līdz ar to veselības aprūpes pakalpojumu nodrošināšanai līdz šā gada beigām papildu līdzekļi tomēr ir nepieciešami.

"Protams, pašreizējās ministrijas vadības uzdevums būs uz nākamo gadu skatīties, kā šo samazinājumu līdzsvarot," teica valdības vadītājs.

Premjera preses sekretāre Līga Krapāne paskaidroja, ka daļa no līdzekļiem - aptuveni 21 miljons latu - vēl tiks iegūta no ietaupījuma, kas radies līdz ar Latvijai samazināto maksājumu Eiropas Kopienas fondā, kā arī tādēļ, ka mazākas par iepriekš prognozēto būs valsts parāda apkalpošanas izmaksas.

Līdz ar to arī starptautiskie aizdevēji līdz šim nav izteikuši iebildumus par papildu līdzekļu piešķiršanu, jo tas neliek palielināt kopējo budžeta deficītu.

Par līdzekļu piešķiršanu valdība lems sēdē otrdien.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas