Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Atsākas cīņa par ceļu būves projektiem

Valsts a/s Latvijas valsts ceļi (LVC) atkārtoti izsludinājusi konkursu uz šogad lielākajiem Latgales ceļu būves projektiem posmos Viskaļi—Koknese un Ludza—Nirza. Abu projektu kopējā vērtība ir vairāk nekā 100 miljoni latu, bet šogad paredzētajiem darbiem atvēlēti gandrīz 27 miljoni latu. Atkārtoti izsludināts konkurss posmos Viļaka—Krāslava un Rīga—Ērgļi par vairāk nekā pieciem miljoniem latu, liecina LVC sniegtā informācija.

Cīņa par uzvaru konkursos solās būt nežēlīga, jo ceļu būvnieku vidū saasinājusies konkurence. Uz projektiem piesakās divreiz vairāk pretendentu nekā iepriekšējos gados, un vairākums firmu gatavas strādāt par pašizmaksu, lai tikai izdzīvotu. Spriedzi piedod arī fakts, ka gada sākumā pēc atklātām neprecizitātēm izsoļu nolikumos trīs konkursus pārtrauca jau pēc uzvarētāju noteikšanas.

Janvārī LVC pārtrauca konkursu par autoceļu Viļaka—Krāslava un Rīga—Ērgļi posmu rekonstrukciju. Vienā posmā uzvarēja firma A.C.B, bet otrā — tās meitasuzņēmums Ceļi un tilti. Izmantojot šo gadījumu kā precedentu, LVC pārtrauca arī vairāk nekā 30 miljonus latu vērto iepirkuma procedūru par ceļa rekonstrukciju posmā Ludza—Nirza, kurā uzvarēja firma Šlokenbeka. Firmas vadītājs Māris Paiders šādu rīcību uzskata par absurdu. Šlokenbeka tuvākajās dienās vērsīsies administratīvajā tiesā ar lūgumu apturēt atkārtoti izsludināto konkursu, kā arī atcelt LVC pieņemto lēmumu par pirmā konkursa apturēšanu. Ar sūdzību Šlokenbeka vērsās arī Iepirkumu uzraudzības birojā (IUB), kas atzina, ka LVC bija tiesības konkursus apturēt.

Iepriekšminētie konkursi tika apturēti, jo nolikumos nebija precīzi definēts, kādai jābūt būvdarbu vadītāja kvalifikācijai. IUB brīdināja, ka tādējādi varētu būt apgrūtināta ES naudas apguve, jo atsevišķas firmas, kurām ļāva papildināt savus pieteikumus par būvdarbu vadītāja profesionalitāti, tika nostādītas labākā stāvoklī nekā citi dalībnieki.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

DIENA IEPRIEKŠ RAKSTĪJA


Daudziem ceļu būvētājiem konkurss ir izdzīvošanas jautājums

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas