Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Atverot svētku mājaslapu, iepazīstina ar logo

Pirmdien atklāja Latvijas neatkarības deviņdesmitgades svētku logotipu un mājaslapu.Logotipa izvēle esot bijusi smaga, jo konkursam tika pieteikti vairāk nekā 260 logotipu. “Žūrija ņēma vērā gan vecmāmiņu, gan zinātnieku, gan arī mākslinieku viedokli,” sacīja Aizsardzības ministrijas valsts sekretārs Edgars Rinkēvičs.

Logotipa autori ir mākslinieki Rūta Bīriņa un Artis Briedis. “Logotipa grafiskā ideja ir svētku uguņošana, tajā stilizēti Latvijas valsts proklamēšanas un jubilejas gadi, kuros skaitļu zīmju salikums veido jubilejas gadskārtu 90. Zīmē izmantotās krāsas aicina plašāk paraudzīties uz Latvijas simboliku, nebaidoties tajā izmantot bagātīgās latviešu tautas tērpu krāsas,” teikts jaunizveidotajā svētku mājaslapā.

“Mājaslapas dienasgrāmatā katrs varēs ielikt savas izjūtas, uzskaitīt Latvijas labā padarītos darbus, iepazīties ar svētku kalendāru,” skaidro pasākuma vadītāji. Svētku devīze ir “Iededzies par Latviju.”

Prezidents Valdis Zatlers uzrunā uzsvēra, ka šis Latvijai būs vienotības gads. “Svētki ir jāsvin vienotībā, jo, kā svinēsim svētkus, tā dzīvosim nākotnē,” sacīja prezidents.

Jau ziņots, ka šogad paredzēti daudz un vērienīgi pasākumi, kas kopumā izmaksās 1,8 miljonus latu. Pasākumu plānu un naudas izlietojumu valdība jau ir atbalstījusi. Pasākumu galvenie organizatori ir Aizsardzības ministrija.




Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas