Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Augošais bezdarbs raisa bažas par sociālo budžetu

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
zeltene
z
ar tiem sociāliem pabalstiem ir interesanti, domāju, ka nekad šajā valstī nebūs pietiekami līdzekļi, ja varēs atļauties šādas lietas: 1) saņemt bezdarbnieku pabalstu cilvēks, kurš par valsts naudu ir 5 gadus mācījies par ķīmijas skolotāju, jo viņam viernkār'ši negribas par skolotāju strādāt; 2) str/adāt piem. Latvenergo un nepārtraukti ar maziem pārtraukumiem dzīvot uz zilās lapas un parlēli strādāt kādā privātfirmā, kur skaidrā var nopelnit baigo piķi.. 3) iegūt gandrīz bezmaksas veselības aprūpi arī tad, ja pats nekad neesi pats rūpējies par savu veselību.... 4) saņemt pabalstus , bet neradīt iespēju jaunām ģienēm savienot apmaksātu darbu ar bērna audzināšana.. 5) atteiktiesno darba piedāvājumiem un turpināt saņemt bezdarbnieku pabalstus... u.t.t., u.t.t.
Oskars
O
VAINĪGI PIE VISA MŪSU SAIMA ,TP-KOMUNISTIČEKISTI !
CR
C
Man liekas, ka viens otrs politiķis ir sagājis sviestā. Es visu laiku strādāju un maksāju nodokļus, tagad par to paldies, bet pabalstus mazinām, tad jautājums, kāpēc es maksāju šai valstij nodokļus. Tā vietā, lai domātu par sociālo pabalstu mazināšanu, šitiem jefiņiem vajag domāt kā radīt jaunas darba vietas, tad bezdarbnieku pabalsti nebūs jāmaksā.
elektorāts
e
godmais visu var izdarīt visu ministru vietā - SUPERMENS!! VAI NEBŪTU VĒRTS APSVĒRT IDEJU LIKVIDĒT VISAS MINISTRIJAS UN VISUS MINISTRUS UN ATSTĀT VIENU PAŠU GODMANI.. VIŅ ĀM PAT VARĒTU ALGU PALIELINĀT UZ IEEKONOMĒTO LĪDZEKĻU RĒĶINA...
4.atmoda
4
Mēs pārāk daudz fleitējam: kam vēl nav skaidrs, ka sociālā fonda līdzekļi skaitās tikai uz papīra? Vienkārši viņu nav, jo uz kaut kā taču jādzēš valsts pamatbudžeta pārtēriņš. Pašlaik notiek tautas smadzeņu pūderēšana. Cik viegla tā naudiņa, var saprast pēc valsts kases vēlmes administriēt 2.prnsiju līmeni.
elzza
e
Kāda jēga maksāt sociālo nodokli, ja Godmanis & co to tērē, kā pašam patīk?
Pēteris
P
Par maaminju algaam - tā ir tiešām laba ideja, tikei tur ir vismaz 5 "bet": 1. Vai kāds no šiem "sī'čiem" nav pieskatīts, vai arī kāds domā, ka tas notiek par velti? Visbiežāk to dara viens no vecākiem - parasti tas, kuram ir bijusi mazāka alga; 2. Daļa no šiem strādājošajiem vienkārši izvēlēsies nestrādāt, tas ir - viņi no nodokļu maksātājiem un pabalsta saņēmējiem kļūs vienkārši par pabalsta saņēmējiem. Un ir vismaz naivi, ka šīs vietas tūlīt aizņems kāds bezdarbneks. 3.Daļu no šiem strādājošajiem - kur tas ir espējams - iedzīsim "pelēkajā" zonā - tas ir - viņi turpinās strādāt vai nu vispār bez līguma, vai arī noformēs uz kādu citu personu. 4. Skatot šo jautājumu kontekstā ar strādājošajiem pensionāriem, nāktos atzīt, ka pensija ir ienākumu aizvietojums vecuma darbnespējas gadījumam. Tātad - pieejot analoģiski, tās strādājošajiem nevajadzētu izmaksāt vai arī samazināt to apjomu. Kā tas beidzās, kad valsts pēdējo reizi kaut ko tādu mēģināja darīt - var palasīt www.satv.tiesa.gov.lv. 5. Pats būtiskākais - kopš 1993.gada Latvijā dzimst 2 reizes mazāk bērnu, nekā nepieciešams samērīgai paaudžu nomaiņai. Bērnu ministrijai ar dažādiem pasākumiem (no kuriem šis ir pats būtiskākais), ir izdevies dzimstību būtiski palielināt (tiesa gan - ne tik daudz, cik būtu nepieciešams). 'Ja šobrīd to ierobežos, tad kritīsim vēl dziļākā bedrē!
Matemātika
M
sociālā budžeta uzkrājumu var izmantot TIKAI sociāliem izdevumiem, bet liela daļa no šīs naudas ir uz nākotni vērstas valsts uzņemtas saisrības. Līdz ar to tās ir neaizskarama rezerve.
AD
A
Tā arī šorīt palika neatbildēts jautājums - vai sociālā budžeta uzkrājumu izmantos TIKAI sociāliem izdevumiem vai jebkuru caurumu aizlāpīšanai?
sii
s
Par maaminju algaam - sen jau taa vajadzeeja Taa ir maaminju alga - iztikas liidzeklji sievietei, kas auklee savu beerninju Nevis papildus piemaksa gimenei, kur abi vecaaki straadaa un ziidainiiti nogruuzj uz citu pleciem
Akmens
A
Viens no sociālā budžeta "akmeņiem" - piemaksu palielināšana par katru stāža gadu, Tai šogad vien nepieciešami vairāk nekā 80 miljoni latu. Ja pie tā vēl pieliek indeksāciju - tad vienubrīd būs jāaizmirst pensiju sistēma un jāatgriežas pie vecuma pabalstiem/
bez vārdiem
b
šoriit peec Purnes teiktaa sciaalaa budžeta uzkraajumaa bijuši miljoni , kuri itkaa trekno valdnieku valdiišanas laikaa notrallinaati Ameerikas banku fondos, ja tas taa ir no tiesas tad jau laiks kaadu vest uz Matiisu, četru meenešu laikaa bezdarbnieku armija dubultosies , ne velti Godmanis izteicies, ka mees ejam uz elli...

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas