Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Augulis Krievijā diskutē par būtiskiem transporta jautājumiem

Šodienas tikšanos ar Krievijas transporta ministru Igoru Levitinu satiksmes ministrs Uldis Augulis vērtē pozitīvi. Galvenie pārrunu jautājumi bija par Latvijas un Krievijas sadarbību transporta infrastruktūras, dzelzceļa kravu, kā arī autopārvadājumu attīstībā.


U.Augulis skaidro, ka saturīgs dialogs izveidojies ne vien ministru, bet arī  Starpvaldību Komisijas ekspertu līmenī, kas veicina abu valstu sadarbību transporta jomā.


Ņemot vērā, ka kravu pārvadājumu apjomi palielinās, tikšanās laikā amatpersonas nolēma, ka jāpalielina robežšķērsošanas punktu Kārsava - Skangaļi un Zilupe - Sebeža kapacitāte. Krievijas puse ir ieinteresēta attīstīt dzelzceļa infrastruktūru, lai uzlabotu ne tikai kravu, bet arī pasažieru pārvadājumus.


Abas puses pārrunāja, ka nepieciešams palielināt abpusējo atļauju skaitu starptautisko, kā arī tranzīta kravu pārvadājumiem starp Latviju un Krieviju. U.Augulis norādīja, ka Latvija ir ieinteresēta veicināt autopārvadājumus starp Latviju un Krieviju, un aicināja Krievijas pusi aktīvāk izmantot Latvijas tranzīta koridora piedāvātās iespējas.


Latvijas un Krievijas ministri konstatēja, ka mērķtiecīgs darbs jāiegulda arī tranzīta koridora Ziemeļu ass atzara Ventspils - Rīga - Maskava infrastruktūras attīstībā. Gan Latvijai, gan Krievijai būtu svarīgi savstarpēji saskaņot šīs ass attīstības plānus, kā arī uzlabot robežkontroles punktu caurlaides spēju uz Latvijas un Krievijas robežas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas